OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESWat is een studiegerelateerde bijbaan?

Een studiegerelateerde bijbaan is simpel gezegd een bijbaan die bij jouw studie past. Je studeert niet voor niets! Je kan bijvoorbeeld een opleiding Bedrijfseconomie doen en werken bij de McDonalds. Maar dat past niet echt bij elkaar. Je kan naast je opleiding een bijbaantje zoeken die bij je opleiding Bedrijfseconomie past. Je kan een bedrijf helpen met de boekhouding of ondersteunen bij andere (financiële) werkzaamheden. Elke studierichting heeft wel een studiegerelateerde bijbaan dat erbij past. Volg jij een studie marketing? Dan is het wel zo leuk als je een bijbaan hebt in de marketing, dan kan je alvast werkervaring opdoen voor in de toekomst.

Waarom een studiegerelateerde bijbaan kiezen?

Een studiegerelateerde bijbaan is om verschillende redenen belangrijk voor je toekomst. Met een studiegerelateerde bijbaan doe je relevante ervaring op, kun je al direct jouw geleerde kennis vanuit jouw studie toepassen en leer je op deze manier meer over jouw (toekomstig) werkveld. Deze aspecten kan je natuurlijk weer meenemen naar je volgende bijbaan en uiteindelijk: je echte vaste baan. De kans is kleiner dat je na je studie een verkeerde keuze maakt in het kiezen van een vaste baan. Misschien weet je nu al wat je in de toekomst wil gaan doen en daar werk je naartoe.

Geld verdienen naast je studie

Reden nummer twee: inkomen. Als student is het fijn als je een inkomen hebt. Sinds de nieuwe regeling met de leningen komen studenten niet vaak rond zonder een bijbaantje. Als je toch een bijbaan kan kiezen, waarom kies je dan niet gelijk voor een leuke en leerzame bijbaan?!

Relevant netwerk opbouwen met je studiegerelateerdebijbaan

De derde reden is je netwerk. Met een netwerk kan je ver komen in de toekomst. Maar eerst moet je een netwerk opbouwen. Dit kan je dus doen door middel van een studiegerelateerde bijbaan. Je leert mensen uit jouw vakgebied kennen. In de toekomst kunnen de mensen in jouw netwerk belangrijk zijn. Als jij een baantje nodig hebt, dan kan je dat delen in je kring. Maar als je iemand nodig hebt voor advies of voor een samenwerking, dan kan je ook in je eigen netwerk kijken.

Relevante werkervaring opdoen

Als laatste: je komt erachter wat je wel en niet leuk vindt van het vakgebied. Tijdens je studie lijkt het je wel leuk om een bepaalde functie te hebben. Maar als je een bijbaantje vindt in die functie, dan kom je er écht pas achter of je het leuk vindt of niet. Misschien doe jij de opleiding Communicatie en lijkt het jou echt leuk om bij een nieuwssite te werken en artikelen te schrijven. In werkelijkheid kan dit anders lopen. Je vindt het misschien niet leuk en niet bij je passen.

Bijbaan en aansprakelijkheidsverzekering

Tijdens je werkkunnen er altijd dingen beschadigen of stukgaan. In de voorwaarden van een aansprakelijkheidsverzekering kan je vaak lezen of dit voor deze verzekering van toepassing is. Het is altijd verstandig om al je verzekeringen te vergelijken. Ga naar Poliswijzer om bijvoorbeeld om je zorgverzekering te vergelijkenmaar ook om meer over verschillende soorten verzekeringen te weten te komen.