Skip to main content

Employer branding

Het is steeds lastiger om goed personeel te vinden. Zeker bij functies waar hoogopgeleide werknemers gewenst zijn. Dit terwijl het vinden van de juiste mensen essentieel is om groei-, innovatie- en winstdoelstellingen te halen. Goede werknemers zijn daarnaast belangrijk voor een goede werksfeer en een laag ziekteverzuim.

Met employer branding zorgen wij dat jouw bedrijf als werkgever bekend wordt bij studenten. Wij vertellen jullie verhaal, focussen op wat de huidige generatie belangrijk vindt en vertalen dat naar een marketingconcept.

Wat is employer branding?

Employer branding is een methode om jouw bedrijf of merk als werkgever te positioneren om de juiste medewerkers aan te trekken. De sleutel tot succes is om jouw verhaal te laten vertellen door de beste ambassadeurs: jouw werknemers!

Employer branding start intern

De beste verhalen over jouw bedrijf komen tenslotte van binnenuit, verteld door jouw werknemers. Natuurlijk is dit alleen mogelijk als je goed bent voor je werknemers en zij trots zijn om bij jou te mogen werken. Dit betekent dat je eerst moet zorgen dat intern alles klopt, voordat je naar buiten treedt met je verhaal. Geef je werknemers bijvoorbeeld mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en zorg voor een goede werksfeer!

Employer branding richting studenten

Wij weten als geen ander wat studenten belangrijk vinden, wat hun drijfveren zijn, hun interesses en hoe je hen kunt bereiken. Studenten kiezen niet meer alleen voor een functie vanwege het salaris, zij letten ook op de bedrijfscultuur, de sfeer, flexibiliteit en reistijd.

Wij helpen jouw bedrijf om de juiste studenten te bereiken en motiveren ze om op de openstaande vacature te reageren. Dit doen wij onder andere met de volgende middelen:

 

Storytelling voor employer branding

Zoals wij eerder schreven is het de kunst om het verhaal te laten vertellen door de eigen werknemers, echter zullen niet alle werknemers op de juiste tone-of-voice communiceren die aansluit bij de studentendoelgroep. 

Wij zorgen ervoor dat het verhaal van jouw werknemers aansluit op de wensen, drijfveren en interesses van studenten.
Dit doen wij middels interviews, studenten laten meelopen of -werken, en database-marketing. Zo komt jouw verhaal precies bij de juiste doelgroep terecht.

 

Bedrijfsvideo voor employer branding

Je kunt je verhaal vertellen, maar je kunt het natuurlijk ook laten zien. Video is een krachtig middel om te laten zien waarom het leuk is om bij jouw bedrijf te komen werken. Voordat je er voor kiest om een bedrijfvideo te maken, is het wel handig om er voor te zorgen dat jouw bedrijf daar klaar voor is. Zorg bijvoorbeeld voor een opgeruimd kantoor, veel licht en een leuke aankleding. De bedrijfssfeer is namelijk voor studenten net zo belangrijk en die moet op video meteen te zien zijn.

 

Studenten vacaturebank

StudentenSteden heeft een eigen platform met een vacaturebank. Op ons platform bereiken wij hbo en wo studenten uit alle studentensteden. Dit zijn zowel eerste en tweede jaars, als derde en vierde jaars en starters. Door jouw vacature op onze vacaturebank te publiceren, bereik je al direct de gewenste doelgroep.

Vind je het lastig om een vacaturetekst op te stellen die aansluit op de doelgroep? Geen probleem, wij kunnen de vacaturetekst opstellen en/of herschrijven.

 

Database marketing

Wij bieden een database met ruim 15.000 studerende studenten. Wij weten van deze studenten precies waar zij studeren, in welk studiejaar zij zitten en welke studierichting zij doen. Zo kunnen wij jouw vacature exact bij de juiste groep studenten onder de aandacht brengen.

 

Social Media campagnes

Jouw bedrijf of vacatures publiceren wij ook op onze social media kanalen, zo bereiken wij studenten via meerdere online kanalen. Een post kan alleen een vacature, een storytelling artikel of een video bevatten ter ondersteuning van de campagne.

Artikelen voor werkgevers

Lees hier relevante artikelen over (studiegerelateerde) bijbanen, stages, studenten vinden voor je vacatures en meer.