Skip to main content

Assessment

Het recruiten van nieuwe medewerkers vindt steeds vaker digitaal en online plaats. Het inzetten van digitale assessments biedt kleine en grote werkgevers de mogelijkheid om snel de juiste kandidaat te (pre)selecteren en alleen met kandidaten in gesprek te gaan die matchen met de vacature én de bedrijfscultuur.

Assessment

In samenwerking met IamProgrez bieden wij uitgebreide assessments en recruitmenttools die werkgevers ondersteunen bij het selecteren van nieuwe medewerkers.
Met behulp van innovatieve technologie matchen we werkzoekenden op basis van hun soft skills met de vacature en desgewenst met de bedrijfscultuur van jouw onderneming. Zo zorg je ervoor dat je alleen sollicitanten spreekt die daadwerkelijk passen bij jouw bedrijf.
Tegelijkertijd bieden de rapporten waardevolle inzichten die je kunt gebruiken voor de verbetering en optimalisatie van je HR- en recruitmentprocessen.

Wat is de meerwaarde van een assessment?

De inzet van deze innovatieve assessments binnen jouw recruitment-traject biedt diverse voordelen. De drie belangrijkste voordelen zijn:

  1. Toegang tot een grote groep werkzoekenden: via Studiegerelateerdebijbaan.nl kom je in contact met duizenden potentieel geschikte kandidaten. In plaats van een tijdrovende recruitmentprocedure, waarbij kandidaten moeten reageren op jouw vacature, maken wij voor jou een preselectie van geschikte kandidaten die al aangegeven hebben interesse te hebben in het werk dat je aanbiedt.
  2. Sneller goede matches: in plaats van eerst mensen te selecteren die vervolgens nog een assessment moeten maken, zorgen wij ervoor dat je alleen in gesprek hoeft te gaan met mensen die als passen bij de functie en de bedrijfscultuur. Je spreekt dus in een korter tijdsbestek minder mensen met een hogere kwaliteit.
  3. Efficiency en productiviteit na aanname: mensen die bovengemiddeld geschikt zijn voor het werk dat ze gaan doen, zijn sneller productief en vallen minder snel uit. Zo realiseer je rendementsvoordeel op basis van een goede match die je samen met Studiegerelateerdebijbaan en IamProgrez realiseert.

Van klein tot groot bedrijf

Voorheen was het voor kleine bedrijven niet rendabel om assessments in te zetten: de kosten waren hoog en dit woog niet op tegen de voordelen van een assessment. Inmiddels is de technologie dermate sterk ontwikkeld dat wij een grote groep mensen al op voorhand hebben getest met een assessment. Daardoor kunnen wij ook kleinere bedrijven helpen bij het snel en effectief vinden van geschikt personeel.

Voor elk type bedrijf is het daarom mogelijk om in te stappen in deze manier van matching. Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen bij het werven van nieuwe werknemers?

Meer informatie assessment aanvragen

Artikelen voor werkgevers

Lees hier relevante artikelen over (studiegerelateerde) bijbanen, stages, studenten vinden voor je vacatures en meer.