Skip to main content

Voor werkgevers

Als jij een vacature hebt openstaan voor een bijbaan, zijn studenten vaak ideale kandidaten. Ze zijn flexibel, meerdere uren per week inzetbaar en ze willen graag geld verdienen. Studiegerelateerdebijbaan matcht vacatures op basis van de studierichting van studenten. Dit heeft voor werkgevers als voordeel dat de studenten hun opgedane kennis vanuit de studie kunnen toepassen in hun functie. Hierdoor zijn ze vaak productiever en waardevoller voor het bedrijf. Het voordeel voor de studenten is dat zij hun studiekennis kunnen aanvullen met praktijkervaring die zij opdoen bij hun studiegerelateerde bijbaan. En een extra zakcentje verdienen. Een win-winsituatie, dus!

Wij bereiken maandelijks ruim 85.000 studenten. Dit zijn hbo- en wo-studenten uit verschillende studentensteden. Daarnaast hebben wij een database van ruim 15.000 studenten. Van meer dan 75% van deze studenten weten wij het studiejaar, de studierichting, woonplaats, leeftijd en of zij op zoek zijn naar een (bij)baan. Hierdoor kunnen wij voor elke campagne precies de juiste doelgroep bereiken! 

Ben je op zoek naar werkstudenten, stagiairs of starters? Dan kun je bij ons een vacature plaatsen die door duizenden studenten wordt gezien. Ook bieden wij diverse andere opties aan om jouw vacature of bedrijf te promoten.

Promotiemogelijkheden voor vacatures en bedrijven: 

  • vacature plaatsen in de vacaturebank
  • storytelling artikelen
  • bedrijfsvideos
  • employer company branding
  • e-mail marketing
  • social media campagnes
 

Studenten vacaturebank

De juiste student(en) voor je vacature bereiken? Plaats deze dan op onze vacaturebank. Met het plaatsen van de vacature wordt deze standaard op 17 websites van ons platform gepubliceerd, voor een optimaal bereik.

Daarnaast bieden wij extra promotie mogelijkheden zoals het promoten van de vacature middels storytelling, onze vacature nieuwsbrief en promotie op social media.

Vacature plaatsen

 

Vacature storytelling (blogpost)

Storytelling is een krachtig tool op ons platform. Wij laten namelijk onze bloggers subtiel jouw vacature en bedrijf promoten. Onze storytelling artikelen zijn eerder een advies van studenten aan studenten, waardoor de openrate en clickrate hoger ligt dan met een advertorial (waarbij het wel duidelijk is dat het om een commerciële boodschap gaat).

In het storytelling artikel verwijzen wij naar de vacature op in onze vacaturebank en plaatsen wij dofollow links naar jullie website voor SEO-doeleinden. Tevens worden deze storytelling artikelen voor onbepaalde tijd gepubliceerd.

Neem contact op

 

Bedrijfsvideo / fotografie

Wil je studenten volledig een kijkje geven in jouw bedrijf? Kies dan voor een bedrijfsvideo. Een bedrijfsvideo is de ideale manier om een vacature interessanter te maken. In een korte video van 30 seconden tot 2 minuten tonen wij het bedrijf, de bedrijfscultuur en/of het team waar de nieuwe werknemer komt te werken.

Neem contact op

 

Employer branding

Het is steeds lastiger om goed personeel te vinden. Zeker bij functies waar hoogopgeleide werknemers gewenst zijn. Dit terwijl het vinden van de juiste mensen essentieel is om groei-, innovatie- en winstdoelstellingen te halen. Goede werknemers zijn daarnaast belangrijk voor een goede werksfeer en een laag ziekteverzuim.

Met employer branding zorgen wij dat jouw bedrijf als werkgever bekend wordt bij studenten. Wij vertellen jullie verhaal, focussen op wat de huidige generatie belangrijk vindt en vertalen dat naar een marketingconcept.

Neem contact op

 

E-mail marketing

StudentenMarketing heeft een database van ruim 15.000 studenten. Van deze studenten weten wij in welk studiejaar zij zitten, welke studie(richting) zij volgen, hoe oud zij zijn, in welke stad zij studeren en of zij interesse hebben in een (bij)baan.

Op basis van jouw voorkeuren, zijn wij in staat om heel gericht een selectie van onze database te targetten met een mailing.

Neem contact op

 

Social Media campagnes

Wil je als bedrijf graag bekender worden onder de studentendoelgroep, dan is een ijzersterke social media strategie cruciaal. Wij helpen je bij het opstellen van een strategie, planning en de uitvoering.

Neem contact op

Blogs

Lees hier alle blogs over (studiegerelateerde) bijbanen, stages, het maken van een CV, sollicitatietips en meer.