Skip to main content

Student vinden voor vacature

Heb jij een vacature open staan? Kies dan voor een student! Studenten zijn ideale kandidaten; ze zijn flexibel, meerdere uren per week inzetbaar, nemen actuele kennis van hun studie mee en ze willen graag geld verdienen.

Studiegerelateerdebijbaan matcht vacatures op basis van de studierichting van studenten. Dit heeft voor werkgevers als voordeel dat de studenten hun opgedane kennis vanuit de studie kunnen toepassen in hun functie. Hierdoor zijn ze vaak productiever en waardevoller voor het bedrijf. Het voordeel voor de studenten is dat zij hun studiekennis kunnen aanvullen met praktijkervaring die zij opdoen bij hun studiegerelateerde bijbaan. En een extra zakcentje verdienen. Een win-winsituatie, dus!

Meteen vacature plaatsen

Bereik 85.000 studenten per maand

Wij bereiken maandelijks ruim 85.000 studenten. Dit zijn hbo- en wo-studenten uit verschillende studentensteden. Daarnaast hebben wij een database van ruim 15.000 studenten. Hierdoor kunnen wij voor elke campagne precies de juiste doelgroep bereiken! 

Studenten matchen op basis van softskills

Naast het matchen van studenten op basis van hard skills, bieden wij ook de mogelijkheid om studenten te matchen op basis van soft skills. Studenten die zich bij ons inschrijven doen een assessment, waarmee wij inzicht krijgen in hun softskills. 

Soft skills worden steeds belangrijker bij de werving van nieuwe personeel, om er zeker van te zijn dat een student matcht met het team en de bedrijfscultuur.

Onze diensten voor bedrijven:

 

Studenten vacaturebank

De juiste student(en) voor je vacature bereiken? Plaats deze dan op onze vacaturebank. Met het plaatsen van de vacature wordt deze standaard op 17 websites van ons platform gepubliceerd, voor een optimaal bereik.

Daarnaast bieden wij extra promotie mogelijkheden zoals het promoten van de vacature middels storytelling, onze vacature nieuwsbrief en promotie op social media.

Vacature plaatsen

 

Vacature storytelling (blogpost)

Storytelling is een krachtig tool, wij laten namelijk onze bloggers subtiel jouw vacature en bedrijf promoten. Onze storytelling artikelen zijn eerder een advies van studenten aan studenten, waardoor de openrate en clickrate hoger ligt dan met een advertorial (waarbij het wel duidelijk is dat het om een commerciële boodschap gaat). Tevens zijn deze artikelen goed voor linkbuilding (SEO)

Neem contact op

 

Employer branding

Het is steeds lastiger om goed personeel te vinden. Zeker bij functies waar hoogopgeleide werknemers gewenst zijn. Dit terwijl het vinden van de juiste mensen essentieel is om groei-, innovatie- en winstdoelstellingen te halen. 

Met employer branding zorgen wij dat jouw bedrijf als werkgever bekend wordt bij studenten. Wij vertellen jullie verhaal, focussen op wat de huidige generatie belangrijk vindt en vertalen dat naar een marketingconcept.

Lees meer

 

Assessments

In samenwerking met onze partner IamProgrez laten wij onze studenten een assessment doen, waarmee wij inzicht krijgen in hun softskills.

Door ook een assessment te doen bij het bedrijf of op de afdeling, kunnen wij de gewenste softskills vanuit de organisatie matchen met de soft skills van de studenten.

Naast soft skills weten wij van de studenten ook de hardskills alsmede beschikbaarheid en gewenste werklocatie. Zo kunnen wij de juiste student voor de vacature vinden.

Lees meer

 

Social Media campagnes

Wil je als bedrijf graag bekender worden onder de studentendoelgroep, dan is een ijzersterke social media strategie cruciaal. Wij helpen je bij het opstellen van een strategie, planning en de uitvoering.

Neem contact op

 

E-mail marketing

StudentenMarketing heeft een database van ruim 15.000 studenten. Van deze studenten weten wij in welk studiejaar zij zitten, welke studie(richting) zij volgen, hoe oud zij zijn, in welke stad zij studeren en of zij interesse hebben in een (bij)baan.

Op basis van jouw voorkeuren, zijn wij in staat om heel gericht een selectie van onze database te targetten met een mailing.

Neem contact op

 

Bedrijfsvideo / fotografie

Wil je studenten volledig een kijkje geven in jouw bedrijf? Kies dan voor een bedrijfsvideo. Een bedrijfsvideo is de ideale manier om een vacature interessanter te maken. In een korte video van 30 seconden tot 2 minuten tonen wij het bedrijf, de bedrijfscultuur en/of het team waar de nieuwe werknemer komt te werken.

Neem contact op

Artikelen voor werkgevers

Lees hier relevante artikelen over (studiegerelateerde) bijbanen, stages, studenten vinden voor je vacatures en meer.