OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESboost je cv

5 tips om je cv te verbeteren

Je bent helemaal klaar om op zoek te gaan naar een studiegerelateerde bijbaan, alleen je cv kan wel een boost gebruiken. Maar waar begin je dan? Wij geven je vijf tips om je cv interessanter te maken voor een toekomstige werkgever. Dan kun jij mooi die droom (bij)baan in de wacht slepen!

Volg een honoursmodule of extra vakken

Werkgevers houden van ambitieuze werknemers. Door een honoursmodule of een extra vak te volgen laat je zien dat je houdt van verdieping. Je kunt kiezen voor een onderwerp dat perfect aansluit bij jouw huidige studie. Maar een andere optie is kiezen voor een module of extra vak waarmee jij je kennis nog meer kunt verbreden. Dat laat zien dat je graag wilt leren, dat je ambitieus bent, maar vooral gemotiveerd bent om beter te worden. 

Doe vrijwilligerswerk in je studierichting

Veel studierichtingen hebben instellingen waar je vrijwilligerswerk kunt doen waarbij je gelijktijdig werkervaring op doet. Zo kun je als rechtenstudent bijvoorbeeld vrijwillgerswerk doen bij de rechtswinkel. Door deze ervaring heb je meteen al een streepje voor op je medestudenten die zonder ervaring solliciteren. Ook laat het zien dat je bereid bent om je in te zetten zonder er altijd een vergoeding voor terug te willen.

Doe een bestuursjaar

Een bestuursjaar klinkt groot en tijdrovend, maar dat hangt natuurlijk helemaal van de vereniging af. Bij een studievereniging komen vaak veel minder werkzaamheden (en verplichtingen) kijken dan bij een studentenvereniging. Een bestuursjaar laat zien dat je betrokken bent bij het studentenleven. We vroegen blogger Puck alles over een bestuursjaar!

Volg een zomerkamp

Vaak bieden universteiten en hogescholen een zomerkamp aan, waarbij je naast professionele ervaring ook heel leuke contacten op doet. Je ontmoet mensen van over de hele wereld, handig voor je zomervakantie adresjes ;-). Ook zo’n zomerkamp staat goed op je CV!

Ga bij een werkgroep.

Er zijn buiten opleidingen een aantal werkgroepen die zich bezighouden met maatschappelijke thema’s. Zo heeft de Nationale Jeugdraad een werkgroep die gaat over de Verenigde Naties, Europa en Duurzaamheid. Maatschappelijke betrokkenheid vinden toekomstige werkgevers een plus. Het is een leuke toevoeging aan je studententijd, je ontmoet veel mensen en je leert ontzettend veel.

Allemaal goede tips om je cv - er daarmee jezelf - mee te verbeteren!

Lees ook deze blogs

studiegerelateerde bijbaan

Je hebt vast weleens de tip gekregen om te zoeken naar een studiegerelateerde bijbaan. Dit is een bijbaan die inhoudelijk past bij de studie die je volgt.

trainer worden

Is het geven van trainingen binnen organisaties onderdeel van jouw studie en zou je dit verder willen ontwikkelen?