OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADREStrainer worden

Ambities? Ga voor een passende bijbaan!

Is het geven van trainingen binnen organisaties onderdeel van jouw studie en zou je dit verder willen ontwikkelen? Als je grote ambities hebt, is het misschien een idee om een extra hbo diploma te behalen? Ligt jouw hart bij het geven van trainingen? Grote kans dat je dan in de wieg bent gelegd voor een training opleiding. 

TC Academy

TC Academy start twee keer per jaar een opleiding tot trainer in Rotterdam en Utrecht. Er zijn maar 13 dagen voor nodig om jou om te toveren tot professioneel trainer met een erkend post-hbo diploma op zak. Dit erkend diploma wordt afgegeven door Centrum Post Initieel Onderwijs (CPOIN). Het CPOIN is overigens ook vertegenwoordiger van Stichting Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO). Je kunt er dus zeker van zijn dat je diploma ook echt wat waard is! Na deze dertien dagen beheers je de volgende kwaliteiten:

  • Je kunt zelfstandig en professioneel functioneren als trainer

  • Je kunt omgaan met weerstanden bij jezelf en bij een ander
  • Je kunt een eigen trainingsprogramma opzetten
  • Je kunt reflecteren op je eigen handelen als trainer
  • Je kunt feedback geven en ontvangen om te blijven leren
  • Je profiteert van het opgedane inzicht in communicatie- en groepsprocessen

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

TC Academy richt zich vooral op vakinhoud waardoor jij goed in je werk wordt. Je kunt ervoor kiezen om daarna als zelfstandige aan de slag te gaan, of om in loondienst te gaan. Er is veel afwisseling in theorie en praktijk wat ideaal is als je na je studie aan de slag gaat in het trainersvak. Maar vergeet ook niet hoe belangrijk het is om een studiegerelateerde bijbaan te hebben naast je studie. Je kunt een bijbaan als trainer goed combineren met je studie. Op deze manier bouw je de nodige ervaring en een goed cv op. Bij deze opleiding is ervaringsgericht werken essentieel, dat doen zij middels 'Learnings by doings'. Deze opleiding is voor iedereen die het trainersvak naast hun studie en na het afstuderen beroepsmatig willen uitvoeren. Denk aan het trainen van mensen binnen een organisatie, zoals een onderwijsinstelling. 

Wat wordt van jou verwacht?

Om je in te schrijven voor deze training opleiding moet je een hbo werk- en denkniveau hebben. Ook heb je minimaal drie jaar algemene werkervaring nodig. Een competentietest en een intakegesprek is nodig om aangenomen te worden voor de opleiding. In het intakegesprek vertel je over je ervaring en onderbouw je je motivatie. Ook wordt er van jou verwacht dat je naar de lesdagen en intervisiebijeenkomsten komt. De verwachting is dat je ongeveer 6-8 uur zelfstudie hebt in die twee weken. Afhankelijk van het lesrooster van je studie is dit dus een ideale manier om jezelf alvast te ontwikkelen in deze branche. 

Het is misschien even pittig, maar na deze 13 lesdagen heb je wel een erkend diploma in je zak! Ook heb je dan een studiegerelateerde bijbaan die een goede aanvulling is op je cv én het geeft je veel kansen na je studie. 

Lees ook deze blogs

boost je cv

Je bent helemaal klaar om op zoek te gaan naar een studiegerelateerde bijbaan, alleen je cv kan wel een boost gebruiken. Maar waar begin je dan?

studiegerelateerde bijbaan

Je hebt vast weleens de tip gekregen om te zoeken naar een studiegerelateerde bijbaan. Dit is een bijbaan die inhoudelijk past bij de studie die je volgt.