OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRES6 x de leukste studeerplekjes in Amsterdam

De zomer vakantie is jammer genoeg voorbij, tijd om weer fris en fruitig een nieuw schooljaar te starten en dus in de boeken te duiken! Om dit zo leuk en aangenaam mogelijk te maken, is het vaak een goed idee om dit buitenshuis te doen. Als ik uit mijn eigen ervaring spreek, word ik thuis altijd afgeleid door van alles en nog wat om me heen. Vandaar dat ik het zelf erg fijn vind om op een locatie buitenhuis te studeren. Hier kan ik me vaak beter concentreren en ben ik beter gefocusd op het studiemateriaal. Vandaag zet ik de leukste 6 studieplekjes van Amsterdam voor je op een rijtje!

1. Lebkov

Zelf vind ik het altijd leuk om bij Lebkov bij de Zuid-As te gaan studeren, deze is namelijk lekker dicht bij de Vrije Universiteit én hier vind je de lekkerste koffies en gebakjes. Aanrader om voor of na je college's nog een aantal uurtjes te vertoeven als het te druk is in de Universiteits Bibliotheek!

2. The Student Hotel

Een andere goede studie spot is The Student Hotel, je hebt er hier 2 van in Amsterdam: Amsterdam City en Amsterdam West. In dit hotel zijn goede studeerplekken te vinden waar je rustig aan het werk kan. Er is WiFi-verbinding aanwezig, stopcontacten en ook nog eens lekkere koffie. 

3. De Ysbreeker

Bij De Ysbreeker kun je vanaf 8:00 uur terecht, handig als je extra vroeg wilt beginnen met studeren. Het is echt ideaal om hier je studiedag te beginnen met een lekker ontbijtje en een verse koffie. Je vindt De Ysbreeker aan de Amsterdamse Amstel!

4. Coffee & Coconuts

De vierde studeer plek Coffee & Coconuts, vind je in de Pijp! Bij deze studeer plek, waar je heerlijk kunt studeren kun je terecht voor koffie én je raadt het al: verse kokos. Je bent hier vast niet de enige die met zijn neus in de boeken zit want deze plek is een populaire onder studenten. 

5. Anne & Max

Anne & Max heeft vestigingen door heel Nederland en heeft er zelfs meerdere in Amsterdam. Anne & Max is een heerlijke plek om te studeren door de vele stopcontacten, snelle WiFi én energieboosts oftewel smoothies! 

6. Volkshotel

In het Volkshotel heb je de ‘Werkplaats’. De naam zegt het eigenlijk al; hier vind je flexplekken waar je lekker én leuk kunt werken of studeren. Bovendien zijn er hier speciale werkcabines waar je fijn kunt doorwerken. 

Wat is jouw favoriete studeerplek? 

Lees ook deze blogs

sollicitatiebrief

Het hebben van een studiegerelateerde bijbaan heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

sollicitatie

Gebeld worden met het nieuws dat je op sollicitatiegesprek mag komen is fantastisch, maar ook spannend. Hoe beter je voorbereid bent, hoe minder nerveus je hoeft te zijn.