OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRES


OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESDe gaafste boekhandels van Den Haag

Boekhandels: Je wordt er zenuwachtig van, of je vindt het heerlijk om er rond te struinen. Ik behoor tot die laatste groep en vind boekhandels echt heel fijn. Een beetje rondschuifelen tussen kasten vol boeken. Ik koop niet heel vaak nieuwe boeken, want: duur en studentenbudget. Maar ik vind het wel heel leuk om te kijken welke nieuwe boeken er zijn uitgebracht. Misschien doe ik wat inspiratie op voor m'n verjaardag, of vind ik wel het perfecte cadeau voor een vriend(in) die ook van lezen houdt.

Paagman - Lange Poten 41 & Frederik Hendriklaan 217

Paagman zit op twee plekken in Den Haag. In het centrum bij het Plein (Lange Poten 41) en in het Statenkwartier (Frederik Hendriklaan 217). Allebei de winkels zijn prachtig, al schijnt het aanbod wel uitgebreider te zijn bij Paagman op de Fred. Je kunt bij beide filialen terecht voor een kopje koffie of thee en wat lekkers. Heerlijk vind ik dat. Een beetje neuzen tussen de boeken en dan vervolgens rustig met een boek in je handen en een kopje koffie gaan zitten. 

Van Stockum - Spui 40

Nog een hele fijne boekhandel is Van Stockum aan het Spui. Ik loop eigenlijk altijd eventjes naar binnen. De sfeer is fijn, winkel is ruim en de mensen zijn erg aardig. Het assortiment is erg groot en ze veranderen ook regelmatig hun aanbevolen aanbod. Dit zijn plateaus die tussen de kasten staan met daarop toffe boeken. Ze hebben voor ieder wat wils en dat maakt het zo'n fijne winkel, want als je echt niet weet wat je als cadeautje moet kopen voor je vader, moeder, broer, zus of vriend(in), dan loop je gewoon Van Stockum binnen en heb je in no-time een cadeautje gescoord! 

Een ander bijkomend voordeel van Van Stockum, is dat ín de boekhandel een Bagels & Beans zit. Laat ik nou net fan zijn van bagels en een goed bakkie koffie. Je kan vooraan aan de bar zitten en mensen kijken, of wat verder naar achteren in de zaak op de bank neerploffen. Ik vind het hier helemaal fijn!

BookStor - Noordeinde 39

Ben je een echte boekenwurm en ben je nog niet bij BookStor geweest? Stap maar gauw op de fiets, want hier wil je heen! Deze boekhandel is werkelijkwaar een plaatje. Volgens mij kun je je hier urenlang vermaken zonder je te vervelen. Boeken, knusse zithoekjes, mooi interieur, goeie koffie, iets lekkers te eten en gratis internet. What else do we need? Ze zijn 7 dagen per week open van 08.00 tot 19.00 dus je kunt hier de hele dag studeren als je zou willen. Als het lekker weer is gaat het terras open en kun je in het zonnetje genieten van een kopje koffie en een goed boek.

Douwes - Herengracht 60

Op loopafstand vanaf Den Haag Centraal en het centrum vind je Douwes. Douwes is de algemene, wetenschappelijke boekhandel. Het draagt de officiële naam Douwes Nieuwe Juridische Boekhandel & Douwes Juridisch Antiquariaat. Hier kun je terecht voor alle boeken die je niet vindt bij de bovengenoemde boekhandels. Dus heb je wetenschappelijke artikelen nodig voor je studie? Hier ga je het vinden! Ze verkopen naast Nederlandstalige boeken ook veel Engels-talig en Duits-talig. 

Share this post