OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESInterview met onze blogger Thomas

Wist je dat we inmiddels 20 bloggers hebben schrijven voor verschillende studentensteden in Nederland? Omdat we heel blij met hen zijn, besloten we ze een aantal vragen te stellen over wie ze zijn, sinds wanneer ze super toffe content schrijven én vertellen ze jou hun favo hotspot in hun studentenstad! Vandaag Thomas, hij schrijft voor LeidenStudentenStad en studeert Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Hi Thomas! Wil je wat over jezelf vertellen? Wie ben je, waar woon je, waar en wat studeer je?

Mijn naam is Thomas Bosman, ik ben 23 jaar en ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Echter woon ik in Leiden, in een groot studentenhuis met 20 anderen op de Hooigracht. Verder ben ik actief bij de studentenvereniging Augustinus. Ook ben ik lid van de Haagsche Studenten Vereeniging (H.S.V.), omdat ik voor mijn tijd in Leiden ook een jaar in Den Haag heb gewoond en actief ben geweest.

Je schrijft voor LeidenStudentenstad! Sinds wanneer doe je dit en wat vind je het leuk aan het schrijven voor ons?

Sinds begin april ben ik nu actief voor LeidenStudentenstad en het leukste vind ik de vrijheid die je krijgt voor je artikelen. Elke maandag wordt er een planning gemaakt met berichten die er sowieso moeten komen, maar daarnaast krijg je ook vrijheid om je eigen onderwerpen aan te dragen.

Welke blog vond jij het leukste om te schrijven en waarom?

Voor LeidenStudentenstad heb ik één keer gemeenteraadslid Sander van Diepen mogen interviewen. In Leiden zie ik in mijn omgeving dat steeds meer studenten politiek actief worden en aangezien Sander als 29-jarige student de gemeenteraad in is gegaan vond ik het een goed idee om contact met hem op te zoeken over deze ontwikkeling.

Wat is jouw favoriete hotspot in jouw studentenstad?

Goede lunchtentjes in de stad zijn onder andere Dende en Leidsch Beleg en voor een lekker broodje om af te halen kun je terecht bij Drs A. Als je houdt van (speciaal)bier moet je je melden bij de Oliviers. Voor een lossere sfeer onder het genot van een drankje kan ik Café De Uyl van Hoogland, kortweg de Uyl, aanbevelen. Hier was ik laatst en heb ik mij verrassend goed vermaakt.

Welke plek is dé plek om te studeren in jouw studentenstad?

Voor veel studenten in de stad is dat de LUL uiteraard, de Leiden University Library. Echter studeer ik in Amsterdam, dus dan heb je daar geen toegang tot. Daarom zit ik vaak in het KOG, het Kamerling Onnes Gebouw, de faculteit van Rechtsgeleerdheid. Die is namelijk open voor iedereen, ook als je geen LU Card hebt. In de Plexus kun je eveneens rustig werken, al is daar minder plek dan in het KOG.

Welke insiders studententip heb jij voor andere studenten in jouw studentenstad?

Word lid van een studentenvereniging! Zeker in Leiden draait het verenigingsleven op volle toeren. Het maakt dan niet uit bij welke vereniging je gaat, er zijn er echt gigantisch veel. Maar hier kun je een basis leggen voor je volledige sociale leven in de stad, maar het kan ook handig zijn voor je studie. Toevallig zit ik dan ook nog in Den Haag bij een vereniging, maar ik merk in mijn dagelijks leven dat ik er heel veel aan heb, buiten alle feestjes om.

Wil je meer van Thomas z'n blogs lezen? Dat kan via zijn eigen pagina waar je al zijn geschreven blogs kunt vinden.

Lijkt het jou ook leuk om te schrijven voor LeidenStudentenstad? Stuur ons een proefblog en we nemen gauw contact met je op!

Share this post