OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRES


OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESBachelor Open Dag E.U.R

Een maand geleden heb ik de bachelor open dag van de Erasmus Universiteit Rotterdam bezocht. Ik heb meteen voor jou uitgezocht wat er allemaal te doen is en waar je op moet letten!

​Vorige week was het dan zo ver: de Bachelor Open Dag aan het Erasmus. Zelf zit ik momenteel in 6 VWO en daarom was het voor mij de laatste keer dat ik een open dag op deze locatie kon bezoeken. Ik kan mezelf namelijk nu al inschrijven voor volgend jaar. Sterker nog: als ik besluit een studie te doen die gebruik maakt van numerus fixus, dan is de deadline al in januari. Voor mij was het daarom absoluut geen luxe om nog één keer een kijkje te nemen op deze campus. 

​Wat valt er te doen

Tijdens open dagen halen universiteiten alles uit de kast om te laten zien waar zij voor staan. Zo worden er verschillende proeflezingen en voorlichtingen gehouden in de collegezalen en ook worden er diverse campustoeren aangeboden. Verder is er ook altijd een informatie markt waar je al jouw vragen aan studenten kan vragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om met de professoren zelf te praten. Ook is het mogelijk om op de campus een koffie te drinken of een broodje te eten in de diverse kleine restaurantjes 

​Bereikbaarheid

Over het algemeen komen er altijd super veel mensen af op zo'n open dag. Daarom raad ik zeker aan om met de fiets te komen. Woon je echter net zoals ik buiten Rotterdam, dan is het openbaar vervoer een goed alternatief. Wil je nu echt heel graag met de auto? Laat dan bijvoorbeeld je ouders je voor het gebouw afzetten. 

​Helpt zo'n open dag? 

Nu is het natuurlijk mogelijk om brochures op te zoeken en lezingen online te volgen. Toch is het zeker waard om in het echt een kijkje te nemen. Op deze manier krijg je niet alleen de sfeer mee, maar weet je ook gelijk of jij jezelf thuis voelt tussen dit type mensen. 

Het enige nadeel van een dag zoals deze is natuurlijk dat iedereen zich zo goed mogelijk probeert te presenteren. In het echt is het dus niet altijd rozengeur en maneschijn.  Daarom is het superhandig om hiernaast jezelf ook nog op te geven voor een meeloopdag. Op deze manier krijg je een  nog betere indruk van hoe het studentenleven er daadwerkelijk aan toe gaat.

Voel je na de open dag en de meeloopdag nog steeds onzeker van wat je gaat doen? Geen paniek: online kan je ook nog steeds de laatste vragen stellen. Verder hoef je absoluut niet bang te zijn om een verkeerde keuze te maken. Kies vooral iets wat je interesseert, dan houd je het langer vol én heb je ook een grotere kans op succes! 

Share this post