OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESOpen dag Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Zit je te denken om een opleiding aan de universiteit in Rotterdam te volgen of wil je je oriënteren? Dan is het misschien een goed idee om naar een open dag te gaan. De universiteit staat open voor bezoekers en de hele dag zijn er presentaties, informatiemarkten en een campustour. In deze blog geef ik hier meer informatie over.

De open dag

De eerstvolgende open dag van de Bachelors van de Erasmus Universiteit is op zaterdag 16 februari en duurt van 09:00 tot 17:00. De hele dag kan je de informatiemarkt bezoeken, naar presentaties luisteren en de campus bekijken. Bij de informatiemarkt staan stands van alle opleidingen en hier kan je al je vragen stellen aan studenten. Zelf vind ik het heel fijn om aan studenten mijn vragen te kunnen stellen, omdat zij persoonlijk kunnen vertellen hoe zij het ervaren. Als je meer praktische informatie wil wetem dan kan je kiezen om naar de presentaties te gaan. Hier wordt uitgebreider ingegaan op het lesprogramma. Verder is het heel leuk om de campus te bekijken en te ervaren wat voor gevoel er hangt. De campus is de laatste tijd erg veranderd. De universiteit heeft veel geïnvesteerd in het vernieuwen van het terrein om deze gezellig en aangenaam te maken. Zo zijn er gezellige koffiecafés, een leuk sportgebouw en zelfs een kapper! Ook zou ik aanraden om iemand mee te nemen naar de open dag. Het is heel fijn om te kunnen bespreken wat je aanspreekt en wat niet. 

Informatie per opleiding

Wil je van tevoren alvast wat meer informatie weten over specifieke opleidingen? Dan is er de mogelijkheid om een brochure per bacheloropleiding te downloaden. Hier staat informatie over de opleiding in, maar ook praktische informatie over toelating en aanmelding. De brochures kan je hier downloaden.

Meeloopdagen

Heb je na het volgen van de open dag genoeg informatie meegekregen en wil je het gevoel krijgen hoe het is om hier te studeren? Dan zijn er mogelijkheden om een dag mee te lopen. Samen met een aantal andere leerlingen loop je met een student een dag mee en volg je een hoor- en werkcollege. Let op: je kan je vanaf 6 weken van tevoren aanmelden en mag één meeloopdag per bachelor volgen. Op de kalender kan je zien wanneer de meeloopdagen zijn.

Campus Woudestein, Erasmus University Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

TIP: Sanne heeft de open dag van EUR bezocht. Lees haar blog: Bachelor Open Dag E.U.R..

Lees ook deze blogs

sollicitatiebrief

Het hebben van een studiegerelateerde bijbaan heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

sollicitatie

Gebeld worden met het nieuws dat je op sollicitatiegesprek mag komen is fantastisch, maar ook spannend. Hoe beter je voorbereid bent, hoe minder nerveus je hoeft te zijn.