OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRES


OP ZOEK NAAR EEN

STUDIEGERELATEERDE BIJBAAN STAGE BIJBAAN STARTERSFUNCTIE

DAN BEN JE HIER AAN HET JUISTE ADRESNu al pensioen opbouwen: belangrijk of niet?

Jij bent net als ik waarschijnlijk een student, je hebt waarschijnlijk een bijbaantje en je maakt je waarschijnlijk nog geen zorgen over je pensioen. Gelijk heb je, ik ook niet, tot ik laatst een artikel las over het pensioen. Dat werd een eye-opener.

Je mini pensioen verdwijnt!

Vorige maand las ik een artikel over dat het mini pensioen van heel veel jongeren per januari 2019 verdwijnt vanwege de verandering van een wet. Via een website kon ik kijken of ik bij mijn vroegere bijbaantjes als vakkenvuller en caissière pensioen heb opgebouwd. Was dat het geval, dan kon ik die paar tientjes in nu mooi m’n eigen zak steken voordat het zou verdwijnen. Dan kon ik dat leuke shirtje toch kopen of een avondje flink stappen. Maar is het wel verstandig?

Afkopen of afdragen?

Ik vertelde dit verhaal aan m’n ouders toen ik daar een avondje kwam eten. Zij vroegen zich af waarom ik het geld in m’n zak wilde steken? Ik kon het ook afdragen, dan zou het meegenomen worden. Misschien wordt het geld wel meer waard over de komende jaren en is die paar euro extra op m’n oude dag heel erg welkom. Mijn eerste ingeving was toch wel om mijn mini pensioen af te kopen, zodat ik daar nu plezier van had. Maar ik ging toch wel twijfelen. Ik ben zoals ik ben, en ik wil graag alle ins en outs weten ergens van. Ook over een relatief saai onderwerp als pensioen.

Evi van Lanschot

Google is mijn beste vriend en zo kwam ik bij een artikel van Evi van Lanschot, een website die je informeert en adviseert over belangrijke zaken zoals pensioen. Hier las ik dat je kunt beleggen met pensioen. Ik realiseerde me na het lezen dat het best belangrijk is om nu al na te denken over het pensioen, vooral als je een leuk leven wilt houden later. Op de website van het SVB kwam ik tot de schokkende ontdekking dat ik tot oktober 2064 moet werken. Dan ben ik 71 jaar en 3 maanden. Hier moest ik wel even van bijkomen.

Pensioen opbouwen vanaf nu

 

Als jij een bijbaantje hebt naast het studeren, zou ik aanraden om eens navraag te doen of je al pensioen opbouwt. Zo niet, dan kun je via Evi onderzoek doen naar jouw opties, want het kan zomaar van pas komen later. Mocht je nog niet overtuigd zijn? Dan kun je uitrekenen wat jouw AOW-leeftijd is. No worries, niet in paniek raken, het komt allemaal goed!

Share this post