Skip to main content
combineren werken en studeren

Zoek de ideale bijbaan voor naast je studie

Het nieuwe collegejaar staat weer voor de deur. Tijd om de boeken in te duiken en naar college te gaan! Ook betekent het voor velen weer tijd voor sociale activiteiten, borrels, het zien van vrienden en het doen van leuke dingen. Het studentenleven is super leuk en leerzaam, maar er hangt helaas ook een flink prijskaartje aan. Om alles wat je graag doet te kunnen financieren is het fijn een bijbaan naast je studie te hebben. Hoe je die ideale bijbaan naast je studie vindt, lees je in deze blog.

Struin het internet af

Mijn eerste tip is om gretig gebruik te maken van alles wat het internet te bieden heeft. Dat is namelijk een hoop! Ten eerste bestaan er een aantal websites van uitzendbureaus speciaal voor studenten. Voorbeelden hiervan zijn SUSAYoungCapital of StudentJob. Hier vind je diverse vacatures gericht op jouw doelgroep. Ook op onze websites van Studentensteden vind je een groot aanbod aan werk.

Daarnaast raad ik je aan gebruik te maken van LinkedIn. Hierop kun je met een bericht actief laten weten dat je op zoek bent naar een bijbaan en tegelijkertijd zelf passief op zoek gaan door gebruik te maken van de speciale vacature zoekfunctie.

Tenslotte bestaan er nog veel andere websites waarop je vacatures kunt vinden. Denk aan namen als RandstadTempo Team en Indeed. Deze websites bieden je de optie duidelijke filters in te stellen, zodat jij een vacature kan vinden die past bij jou wensen.

TIP: wist je dat je onze website ook een speciale studentenvacature zoekfunctie heeft? Superhandig om gericht te zoeken naar geschikte vacatures!

Deel het in je netwerk

Wat super effectief is als je een bijbaan zoekt, is om dit te delen in je netwerk. Vertel al je vrienden, studiegenoten en familieleden dat je op zoek bent naar een baantje naast je studie. Vertel ze ook wat voor iets je aanspreekt, wanneer je beschikbaar bent en in welke regio je zoekt. Hoe meer mensen weten wat jij zoekt, hoe meer mensen je kunnen helpen. Wellicht kennen zij iemand in hun omgeving die wel wat handjes kan gebruiken of die jou weer verder kan helpen. Zodra ze wat horen, zullen ze meteen aan jou denken. Verspreid je boodschap dus volop met de mensen om je heen. Dit kan via een Whatsappje, mailtje of gewoon in real-life. Het maakt niet uit hoe, als je het maar deelt! 

Laat je zien

Veel werkgevers vinden het goed en gemotiveerd overkomen als jij hen actief benadert. Dit kan het beste door jezelf gewoonweg te laten zien. Wil je graag werken bij jouw favoriete koffietentje of ben je geïnteresseerd in een bedrijf waar jij ervaring op kan doen? Ga dan eens langs, laat jezelf zien en vraag actief of ze nog opzoek zijn naar medewerkers. Op die manier hebben ze jouw gezicht meteen gezien en straal je motivatie en interesse uit. Zo heb je meteen een streepje voor!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven