Skip to main content
Student trainer geeft les

Zo word je trainer na behalen van je hbo-diploma!

Ben jij iemand die zich graag blijft ontwikkelen? En wil je dit na je hbo of wo-studie blijven doen? Goed nieuws! TC Academy biedt een laagdrempelige trainersopleiding aan om binnen 13 dagen een diploma Professioneel Trainer te halen. Een perfecte manier om je carrière te starten!

Trainer worden

TC Academy start tweejaarlijks een trainersopleiding in Rotterdam en Utrecht die jou tot een professioneel trainer maakt. Je ontvangt na 13 dagen een erkend post-hbo diploma. Dit diploma geeft het Centrum Post Initieel Onderwijs (CPION) af, welke ook onderdeel is van Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs (SPHBO). Benieuwd wat je na die twee weken kunt? Check onderstaande punten:

  • Je functioneert zelfstandig en professioneel als trainer;
  • Je kunt omgaan met weerstanden van jezelf en die van een ander;
  • Je kunt een eigen trainingsprogramma opzetten;
  • Je kunt reflecteren op je eigen handelen als trainer;
  • Je kunt feedback geven en ontvangen om te blijven leren;
  • Je profiteert van opgedane inzicht in communicatie- en groepsprocessen. 

Hoe ziet de inhoud van de trainersopleiding eruit?

TC Academy focust zich op vakinhoud, dat betekent dat zij het belangrijk vinden dat jij bekwaam wordt in het vak. Het doel van de trainersopleiding is dat jij na deze 13 dagen zelfstandig of in loondienst als trainer aan de slag kunt. De opleiding maakt gebruik van 'Learning by doings' en vinden het daarom vanzelfsprekend dat je bekwaam wordt op theoretisch én praktisch vlak, oftewel: ervaringsgericht werken staat centraal. De opleiding tot trainer sluit goed aan bij werkzaamheden als zelfstandig trainen, trainen binnen een organisatie of bijvoorbeeld in het onderwijs.

Hoeveel tijd ben je aan de opleiding kwijt?

De opleiding tot trainer is opgebouwd volgens een goed doordacht curriculum en heldere doelstellingen. De eindopdracht is een eindopdracht in de praktijk. Je kunt verwachten dat je ongeveer, naast de 13 lesdagen, minimaal 6-8 uur in de twee weken investeert in zelfstudie. 

Wat verwacht TC Academy van jou?

Het is natuurlijk logisch dat je het trainersvak beroepsmatig wil uitoefenen. Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar algemene werkervaring nodig. Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je een competentietest maken. Ook zul je een intakegesprek hebben om je werkervaring en motivatie toe te lichten. 

Ben je geïnteresseerd om na je studie verder te ontwikkelen in het trainersvak? Dan is deze opleiding van TC Academy iets voor jou! Ben je nog niet afgestudeerd, maar zou je wel graag meer ervaring op willen doen binnen of buiten jouw branche? Denk eens aan een studiegerelateerde bijbaan om je kennis te vergroten

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven