Skip to main content
Zo maak je jouw werkdag nog leuker - Studiegerelateerdebijbaan

Zo maak jij jouw werkdag (nóg) leuker

Heb jij een bijbaan, loop je stage of ben je al fulltime aan het werk? Dan kan jij vast wel een leuke werkdag gebruiken! Of je nou op kantoor werkt of vanuit huis, wij hebben wat tips voor om je werkdag nóg leuker te maken!

Verras je collega’s

Onderzoek toont aan dat door iets aardigs te doen voor een ander, jij zelf een energieboost krijgt. Zo maak je niet alleen iemand anders blij, maar ook jezelf. Mooi meegenomen toch? Verras daarom je collega’s tijdens jullie werkdag! Werk je op kantoor? Trakteer je favoriete collega dan op iets lekkers. Exclusieve chocolade is niet alleen lekker om te krijgen, maar ziet er ook nog eens uit om door een ringetje te halen. En hé wie houdt er nou niet van een lekker stukje chocolade? Werk je niet op kantoor, maar vanuit huis? Stuur dan wat lekkers op of geef je collega’s een lief complimentje tijdens de dagelijkse teams meeting. Zo maak je iemands dag weer een stukje beter.

Positieve werkplek

Positiviteit draagt bij aan een fijne werkdag. Als jij chagrijnig je bed uitstapt, dan wordt het hoogstwaarschijnlijk ook geen goede dag. Werk je op kantoor of thuis aan de eettafel? Maak je werkplek gezellig. Steek een kaarsje aan, zet een leuk fotootje neer of gebruik je mooiste notitieboek. Daarnaast draagt een powersong ook positief bij aan je werkdag. Knal je favoriete nummer op en geef je energie een boost! Kan je helaas niet zo goed vanuit huis werken omdat je geen fijne plek hebt? Zo maak je je thuiswerkplek op maat!

Creëer je eigen uitdagingen

Misschien is je werk wel niet zo spannend en uitdagend als je zou willen. Dan kan een werkdag al heel snel saai zijn. Creëer daarom je eigen uitdagingen! Stel doelen voor jezelf op die uitdagend zijn en til je werk zo zelf naar een hoger level. Probeer een opdracht binnen een bepaalde tijd af te hebben of maak eindelijk dat plan waar je al tijden aan wilt gaan zitten. Maak het op deze manier voor jezelf uitdagend! Merk je dat dit niet werkt? Overleg dan met je leidinggevende of je misschien andere of grotere projecten onder handen mag nemen.  

Geniet van je pauzes

Van 8 uur achter elkaar werken is niemand ooit gelukkig geworden. Thank God voor pauzes! Maak van je pauze een uitstapje. Ga ergens een lekker broodje halen of maak even een ommetje. In de pauze kan je even je hoofd leegmaken om vervolgens weer twee keer zo productief door te werken. Gun jezelf naast je ‘standaard’ pauze ook elk uur even 3 minuten rust. Zet even een kop koffie of check even je telefoon. Met als doel om daarna weer net zo hard te knallen, succes!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven