Skip to main content
studeerplek studenten posters

Zo maak je een goede werk- of studeerplek in huis

Momenteel krijgen we veel colleges vanuit huis en werken op kantoor zit er ook (nog) niet in. Dat vraagt dus om een goede werkplek. Maar ook als we straks weer de collegebanken in mogen, zullen we nog steeds veel vanuit huis studeren. Denk aan leren voor tentamens, werken aan projecten, etc. Om effectief te kunnen werken en studeren is een goede werk- en studeerplek essentieel! Of dat nu op een slaapkamer is bij je ouders, in een studio of in een studentenkamer. In deze blog geef ik je tips hoe je een fijne plek kunt maken.

FIJNE OMGEVING

De eerste stap bij het maken van een goede werk- en studeerplek is het kiezen van de juiste plaats. Denk eerst eens goed na over waar jij je het beste kunt concentreren en waar je niet gestoord wordt. Word je snel afgeleid door dingen die buiten gebeuren? Zet het bureau dan tegen de muur aan. Vind je het juist prettig en rustgevend om naar buiten te staren wanneer je nadenkt? Schuif dan jouw bureau voor het raam. Zorg dat jouw werk- en studeerplek opgeruimd, schoon en netjes is om afleiding zoveel mogelijk te voorkomen.

POSTERS VOOR AAN DE MUUR ONTWERPEN

Wanneer jij je helemaal op je gemak voelt op jouw werk- en studeerplek, dan zal je beter presteren. Maak jouw plekje dus persoonlijk! Geen lege, kale en saaie muren om je heen, maar juist leuke herinneringen. Je kan leuke foto's van vakantie of gezellige avonden met vrienden aan jouw muur hangen. Als je heel creatief bent, kun je zelf ook iets schilderen. Ben jij handig met ontwerpen op jouw computer? Ontwerp dan jouw eigen posters. Het voordeel daarvan is dat je de kleuren helemaal zelf kunt bepalen en af kunt stemmen op het kleurenpalet in jouw kamer. Je kunt gemakkelijk de poster afdrukken via FLYERALARM. Op deze manier maak je jouw studentenkamer op een snelle en betaalbare manier een stuk sfeervoller!

GOEDE HOUDING

Behalve de omgeving van jouw werkplek, is het natuurlijk ook onwijs belangrijk dat je studeert in een goede houding. Je kunt bijvoorbeeld een sta bureau kopen. Echt een goede uitvinding! Veel van deze bureaus kun je verstellen, wat betekent dat je de tafel zowel hoog als laag kan zetten. Dus worden je benen moe na een paar uur staan, dan zet je de tafel weer omlaag en schuif je er een bureaustoel aan. Bij een goede zithouding heb je een rechte rug, je hoofd is omhoog, je schouders laag en je borst vooruit. Check hier meer tips voor een goede zit- en sta-houding.

MEER CONCENTRATIE

Zowel jouw houding als de omgeving van jouw werk- of studeerplek hebben veel invloed op jouw concentratie, maar er zijn nog meer dingen waarmee je jouw concentratie kunt stimuleren. Zo is het bijvoorbeeld slim om een plant bij jouw studieplek te zetten. Denk aan een klein plantje op jouw bureau en een grote plant daarnaast op de grond. Ook is het verstandig om regelmatig pauze te houden. Bijvoorbeeld na elke twee uur een kwartier pauze. Neem voor de lunchpauze iets langer de tijd en loop dan buiten een rondje. Frisse lucht houd je scherp, zet dus ook een raampje open! Een rondje lopen voordat je begint met werken of studeren kan helpen om de dag fris en fruitig te beginnen. Ben je nog op zoek naar een nieuwe bijbaan? Lees dan hier waarom een studiegerelateerde bijbaan een goed idee is!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven