Skip to main content
wat is een werkstudent

Wat is een werkstudent?

Misschien ben je het al weleens tegengekomen: vacatures voor werkstudenten. De term werkstudent kan verschillende dingen betekenen, maar als je deze term op een vacaturewebsite tegenkomt kan het eigenlijk maar één dingen betekenen. Lees hier wat een werkstudent is en waarom veel bedrijven op zoek zijn naar een werkstudent.

Werkstudent definitie

Als je de term werkstudent op een vacaturewebsite ziet staan, betekent dat meestal het volgende: een student die een bepaalde opleiding volgt in dezelfde richting als het bedrijf of de functie van de vacature. Vacatures voor werkstudenten zijn dus eigenlijk bijbanen voor studenten die een studie in een bepaalde richting volgen. Bij dit soort bijbanen is het vaak waardevol om studenten met een bepaalde studieachtergrond te zoeken, omdat er enige kennis van het vak of de functie nodig is. Dit zijn bijvoorbeeld bijbanen bij bedrijven in de advocatuur, accountancy of financiële dienstverlening.

Waarom werkstudenten inhuren?

Studiegerelateerdebijbaan matcht vacatures met de studierichting van studenten. Hierdoor krijg jij als werkgever reacties van studenten met een relevante studieachtergrond. Maar waarom kan je nou beter een vacature plaatsen voor werkstudenten dan 'gewone' parttime-werknemers te zoeken? Het inhuren van werkstudenten heeft verschillende voordelen. Zowel voor de werkgever als de werknemer.

Voordelen van werkstudenten

Voor bedrijven hebben werkstudenten verschillende voordelen. Door studenten met een bepaalde studieachtergrond in te huren, hebben zij al enige kennis die bij de functie past. Hierdoor kan het bedrijf de studenten makkelijker inwerken en zijn zij nuttiger voor het bedrijf. Ook hebben studenten met een gerelateerde studie al een bepaalde interesse in het vakgebied of de functie. Dit betekent in de praktijk vaak dat zij een stuk gemotiveerder en leergieriger zijn.

Voor studenten heeft een studiegerelateerde bijbaan ook een hoop voordelen. Zo kunnen zij de geleerde kennis van hun studie in de praktijk toepassen en een hoop praktijkervaring opdoen. Dit soort studiegerelateerde werkervaring staat goed op hun cv en kan helpen om de studiestof beter te begrijpen. Een ander voordeel is dat er vaak meer doorgroeimogelijkheden zijn bij een studiegerelateerde bijbaan dan bij een gewone bijbaan voor studenten. Dit maakt een studiegerelateerde bijbaan daarom een stuk aantrekkelijker.

Natuurlijk krijgen studenten ook gewoon lekker betaald bij een studiegerelateerde bijbaan. Dit extra zakcentje kunnen ze goed gebruiken tijdens de studententijd!

Werkstudenten vinden

Ben je op zoek naar werkstudenten voor een openstaande vacature? Je kunt bij ons een studenten vacature plaatsen. Deze vacature wordt op minimaal 17 studenten websites tegelijk geplaatst. De vacature wordt daarom door tienduizenden studenten gezien. Zelfs als ze niet op zoek zijn naar een bijbaan! Ook zijn er verschillende mogelijkheden om de vacature extra te promoten via bijvoorbeeld social media en direct mailing. Zo kun je nog gerichter studenten bereiken met de juiste studieachtergrond. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Vacature voor werkstudent plaatsen

Tip: lees meer over alle voordelen van een studenten vacature plaatsen!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven