Skip to main content

Vacatures filteren

Type vacature
Studierichting
studenten vacatures

Vacatures voor studenten

Voor menig student is een bijbaan een must om het dagelijks leven te bekostigen. Daarnaast is het hebben van een bijbaan ook erg leuk en nuttig. Je leert andere mensen kennen, je bouwt aan je netwerk en je doet ervaring op. Een bijbaan naast je studie is een verrijking voor je studententijd. Om een bijbaan te bemachtigen, moet je een aantal stappen doorlopen. Ten eerste moet je opzoek naar een geschikte studentenvacature waar je op kan reageren. Vervolgens solliciteer je op de gevonden vacature en bereid je jezelf eventueel voor op een sollicitatiegesprek. Gaat dit gesprek goed? Dan is die baan voor jou! Het begint allemaal bij die ene vacature die goed bij jou past. Wat zijn geschikte vacatures voor studenten? Waar vind je zo’n vacature? Dat en meer vertel ik je in deze blog.

Geschikte vacatures voor studenten

Voor studenten bestaan er allerlei soorten bijbanen. Zie dit als een luxe: je kunt vaak doen wat jou aanspreekt. Ben je graag onder de mensen en niet vies van hard werken? Dan kun je denken aan een functie in de horeca of de evenementenindustrie. Denk bijvoorbeeld aan een bijbaantje in Utrecht bij Tivoli Vredenburg of een bijbaantje in Amsterdam in een van de vele koffietentjes. 

Daarnaast heb je de optie te gaan voor een studiegerelateerde bijbaan. Dit is een bijbaan die raakvlakken heeft met wat jij leert in je studie. Het is een ideale mogelijkheid om ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. Een voorbeeld voor een student aan de kunstacademie is een bijbaantje in Rotterdam bij Museum Boijmans van Beuningen of een bijbaantje in Groningen bij het Groninger museum. Studeer je journalistiek? Denk dan eens aan een bijbaantje als content creator bij Studentensteden. Wil je ervaring opdoen met het doen van onderzoek? Ga dan opzoek naar een studentenvacature voor studentassistent bij jouw onderwijsinstelling. Denk na over organisaties die aansluiten op jouw studie en informeer of zij nog mensen zoeken om die gave studiegerelateerde bijbaan te vinden. 

Waar vind ik vacatures voor studenten?

Er bestaan een aantal uitzendbureaus die zich specifiek op studenten en/of starters richten. Zij hebben allemaal hun eigen aanpak, maar zijn stuk voor stuk laagdrempelig en makkelijk te bereiken. Via hun websites kun je zoeken naar vacatures speciaal voor studenten.

Ten eerste is er SUSA, een uitzendbureau waarbij je kan solliciteren voor hun flexibele studentenpool. Wanneer je tot de pool wordt toegelaten, geef je wekelijks online op wanneer je kunt werken en vervolgens zetten ze je in bij één vast bedrijf. SUSA is actief in heel Nederland. Bij de zoekfunctie op hun website kies je voor een regio om een studentenvacature te vinden in jouw omgeving.

Daarnaast bestaat het uitzendbureau YoungCapital. Zij geven je de mogelijkheid een online persoonlijk profiel aan te maken. Na het uitvoeren van een Talent Scan krijg je e-mails over vacatures die bij jou passen. Vervolgens is het mogelijk (online) te solliciteren voor een vacature. Ook hebben ze verschillende fysieke vestigingen door het hele land. Je kunt ze bellen of altijd even binnenlopen voor persoonlijk advies.

Online vacatures

Naast speciale uitzendbureaus voor studenten bestaan er ook veel websites die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van gerichte vacatures. Ze bieden handige filters en zoekfuncties om gericht te zoeken naar functies binnen jouw stad, studierichting en gewenste beroepsgroep. Neem hiervoor een kijkje op StudentenstedenIndeedStudentJobRandstad, of Bijbaan.nl.

TIP: wist je dat je onze website ook een speciale studentenvacature zoekfunctie heeft? Superhandig om gericht te zoeken naar geschikte vacatures!

Gebruik je (digitale) netwerk!

Voor het vinden van een (bij)baan is tenslotte je netwerk ontzettend waardevol. Als je iemand viavia kent en benadert, is de afstand tot die persoon letterlijk en figuurlijk kleiner. De eerste barrière heb je zo eigenlijk al doorbroken. Het gebruiken van je netwerk kan op verschillende manieren. Deel jouw zoektocht naar een baan ten eerste met je vrienden en familie. Maak een professioneel berichtje dat je verstuurt in WhatsApp groepen en benoem het tijdens de volgende verjaardag. Zo weet iedereen dat je opzoek bent en denken mensen aan je als ze iets voorbij zien komen.

Een andere manier om je netwerk zo optimaal mogelijk te benutten is het gebruik van LinkedIn. In een andere blog vertellen we je hoe je jouw profiel kunt optimaliseren.

Heb je een gave vacature gevonden? Dan is het tijd voor de volgende stap. Graag helpen wij je in andere blogs met sollicitatietips en advies over het schrijven van een sollicitatiebrief of het voorbereiden op een sollicitatiegesprek.