Skip to main content

Update jouw LinkedIn profiel!

Studenten updaten hun LinkedIn profiel op laptop

Update jouw LinkedIn profiel!

Velen kennen het wel, maar maken er geen optimaal gebruik van: LinkedIn. Hét zakelijke platform waar jij jezelf van de beste kant kan laten zien aan misschien wel je toekomstige baas. Wil jij meer uit je LinkedIn profiel halen? Lees dan verder in dit artikel, hoe jij ervoor kan zorgen hoe jij je profiel kan upgraden!

 

Tegenwoordig kan je niet meer zonder een goed LinkedIn profiel. Dit platform wordt voornamelijk gebruikt om te solliciteren, om vacatures in te vullen, kennis te delen en natuurlijk om je netwerk te vergroten. Als mensen je naam intypen in Google is je LinkedIn account meestal een van de eerste resultaten. Hieronder lees je een aantal tips om je LinkedIn profiel te verbeteren zodat je een goede eerste indruk maakt én beter vindbaar bent.

Een zakelijke profielfoto

Natuurlijk wil je voor alle social media kanalen een profielfoto van jezelf waar je leuk opstaat. Op LinkedIn is het alleen niet echt geschikt om een vakantiekiekje, of een foto van een gezellige stapavond te gebruiken. Let erop dat je een zakelijke of professionele foto gebruikt. Zorg dat je gezicht goed te zien is en kijk in de camera, dit straalt zelfverzekerdheid uit.

Triggerende headline

In je headline komt in principe standaard je laatste functie te staan. Je kan dit zelf aanpassen, dus grijp die kans en schrijf in een persoonlijke stijl een headline die bezoekers van jouw pagina triggeren. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om hier trefwoorden te gebruiken over je expertise. Je hebt 120 karakters waar je op een creatieve manier kan laten zien wat je in huis hebt.

Werkervaring


Je zou LinkedIn kunnen vergelijken met een cv, alleen dan online. Omdat LinkedIn filtert op bepaalde zoektermen, zou het dus in je voordeel kunnen werken als je vermeldt welke baan je ambieert. Of benoem jouw droomopdracht. Zo kunnen mensen die zoeken op dat trefwoord, bij jouw profiel uitkomen.

Opleiding


Zorg ervoor dat je je ervaringen, cursussen of scholen toevoegt aan je LinkedIn profiel. Als je alle opleidingen zo volledig mogelijk invult kan je contact met oud-studiegenoten vereenvoudigen. Hierdoor kan je je netwerk weer vergroten. Het invullen van relevante cursussen laat zien dat je je blijft ontwikkelen, zeker niet onbelangrijk!

Bovenstaande tips zorgen voor een goede upgrade van je LinkedIn profiel! Zeker als jij opzoek bent naar een baan, kunnen deze stappen je helpen om sneller aan een baan te komen. Het kan natuurlijk gebeuren dat je er een sollicitatiegesprek aan over houdt. Het artikel : Zo bereid je je voor op een sollicitatie , komt wellicht nog van toepassing als jij gaat solliciteren. Succes!