Skip to main content
sollicitatiegesprek

Tips voor een sollicitatiegesprek

Ben je na het sturen van vele motivatiebrieven eindelijk uitgenodigd op sollicitatiegesprek? Of heb je geluk en werd je meteen uitgenodigd? Wat jouw situatie ook is: lees snel verder. In deze blog lees namelijk je de beste sollicitatietips.

Verdiep je in de organisatie

Lees je goed in. Onderzoek wat de visie en de missie van de organisatie is en wat voor soort organisatie het is. Het is ook handig om te weten of het bedrijf een platte of hiërarchische organisatiestructuur heeft. Ten eerste kan je hierdoor beter beoordelen of de organisatie bij je past. Als je iemand bent die houdt van een platte organisatiestructuur kan een hiërarchische organisatiestructuur erg botsen bij je normen en waarden. Daarnaast kan je tijdens het gesprek je kwaliteiten en eigen visie koppelen aan de informatie die je al hebt over de organisatie. Hiermee laat je ook zien aan de gesprekspartner dat je oprecht interesse hebt in de organisatie.

Visitekaartje

Een visitekaartje afgegeven is een ideale manier van het afronden van het gesprek. Hierdoor heeft de gesprekspartner meteen je contactgegevens en denkt hij/zij bij het zien van jouw visitekaartje terug aan jouw sollicitatie. Je hebt keuze tussen verschillende unieke visitekaartjes, zoals duurzame op eco-/natuurpapier en vouwvisitekaartjes. Kies voor een visitekaartje past bij hoe jij je wilt profileren.

Kleding

Als je je hebt verdiept in de organisatie kan je ook je kleding hierop aanpassen. Bij een erg formele organisatie past een nette outfit. Bij een informele organisatie kan je gaan voor een meer casual outfit. Houd het wel nog steeds netjes. Zorg er altijd voor dat je geen ontblote schouders of diep decolleté hebt. Kies ook voor een kledingstuk waarbij je knie bedekt is.

Bedenk vragen

Bedenk zelf vragen die je wilt stellen. Hiermee laat je zien dat je je goed voorbereid hebt en het helpt je om zelf te bepalen of deze baan echt bij je past. Daarnaast is het slim om te bedenken welke vragen de werknemer aan je kan stellen. Dan kan je rustig nadenken over welk antwoord je kan geven. Denk bijvoorbeeld aan de volgende vragen:

  • Waar zie jij jezelf over 5 of 10 jaar?
  • Wat zijn je goede kwaliteiten?
  • Wat zijn je slechte eigenschappen?
  • Kan je zelfstandig werken?

Breng je kwaliteiten en ontwikkelingspunten in kaart

Door hier inzicht in te hebben kan je meteen antwoord geven op een aantal van de bovenstaande vragen. Je komt krachtig over als je zelfkennis hebt en ervoor uit komt waar je aan wilt werken. Kom niet met de standaardantwoorden zoals 'perfectionisme'. Op internet kan je verschillende testen en assessments doen om meer inzicht te krijgen in deze punten.

Tot slot moet je je altijd bedenken dat jij niet alleen bij het bedrijf solliciteert, maar zij eigenlijk ook bij jou. Als jij je niet goed voelt bij de mensen, werksfeer of bedrijf dan is dat jouw goed recht!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven