Skip to main content
studenten vacature

Tips: vacaturetekst schrijven voor studenten vacatures

Een vacaturetekst schrijven is een vak apart. Zeker als het om studenten vacatures gaat! Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw vacaturetekst studenten aanspreekt? En hoe zorg je ervoor dat jouw studenten vacature eruit springt tussen alle andere vacatures? Om jou als werkgever te helpen, geven wij in deze blog tips om een vacaturetekst voor studenten te schrijven!

Titel studenten vacature

Een van de belangrijkste onderdelen van een vacaturetekst voor studenten is de titel. Natuurlijk kun je simpelweg de titel van de functie gebruiken, maar dit is niet origineel en spreekt ook niet aan. Om studenten voor de vacature te interesseren is een uitnodigende titel een beter idee. Zoek jij bijvoorbeeld iemand voor in de bediening? Dan kun je denken aan een vacature titel zoals: 'Kom werken bij het gezelligste restaurant van Den Haag!' Zoek je iemand die op de fiets gaat bezorgen? Denk dan aan een titel als: Blijf fit met een bijbaan als fietskoerier!

Omschrijving vacature voor studenten

Zijn de studenten getriggerd en hebben ze op jouw vacature geklikt? Dan is het nu belangrijk om hun aandacht vast te houden. Vertel in de inleiding in het kort wat de vacature inhoudt en noem wat de voordelen zijn van werken voor jouw bedrijf. Probeer om je in de student te verplaatsen en niet met standaard voordelen te komen. Vertel bijvoorbeeld dat ze veel verantwoordelijkheid krijgen, omdat het om een klein bedrijf gaat. Of benoem dat er bij een avonddienst gezamenlijk wordt gegeten op kosten van de baas. Dat geeft een sociaal voordeel én een gratis maaltijd gaat er bij studenten altijd in!

Maak de vacaturetekst verder duidelijk en to the point. Je kunt ook bullet points gebruiken. Zo ziet de lezer in één oogopslag wat de vacature inhoudt. Vergeet niet om ook een kopje te maken met praktische zaken, zoals het salaris en andere arbeidsomstandigheden. Zoek je werkstudenten met een specifieke opleiding? Maak dit dan duidelijk in een alinea, waarin je opschrijft wat het bedrijf van de kandidaat verwacht.

Studenten vacature plaatsen

Is de vacaturetekst af? Dan kun je de studenten vacature plaatsen! Verspreid de vacature bijvoorbeeld op jouw website, Facebookpagina en andere kanalen. Wil je in één keer duizenden studenten bereiken? Plaats de vacature dan ook op Studiegerelateerdebijbaan! Wij tonen de vacature op minimaal 17 websites tegelijk voor een laag tarief. Je bereikt dan 65.000 tot 95.000 studenten per maand! Wij bieden ook verschillende mogelijkheden om de vacature extra te promoten via bijvoorbeeld social media en nieuwsbrieven. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven