Skip to main content
kamer opknappen

Studentenkamer gevonden? Zo knap je 'm op

Studentenkamers worden vaak kaal opgeleverd. Dat houdt in: geen vloer en witte muren. Je eerste keer schrik je misschien en denk je: ‘Waar ben ik aan begonnen? Zo ongezellig’. Maar ook jij met een studentenbudget kan er een heel mooi stekkie van maken. Wat je daarvoor allemaal nodig hebt? Ik zet de belangrijkste dingen voor je op een rijtje! 

Muurverf

Het is slim om te beginnen bij de muren. Het scheelt je veel afplakwerk als er nog geen vloer in ligt. Als er plinten of kozijnen zijn die je wil verven, doe die dan eerst. Muurverf kun je namelijk makkelijk met een doekje hiervan af krijgen, maar andersom niet. Heb je al nagedacht over welke kleur je op de muur wil? Bij een kleine kamer raad ik wit of een andere lichte kleur aan. Misschien wel wat saai, maar zo lijkt het wel ruimer. En het scheelt je verven als je er weer gaat verhuizen! Vaak moet je een studentenkamer weer wit opleveren namelijk. 

Vloer

Meestal worden studentenkamers helemaal kaal opgeleverd. Dus ook zonder vloer. Met een beetje geluk ligt er wel al een ondervloer in of kun je zelfs de vloer van de vorige huurder overnemen. Maar helaas hebben we niet allemaal dat geluk. Ik vond het supermoeilijk om een mooie, maar betaalbare vloer uit te kiezen. Ik kwam er wel al snel achter dat er genoeg mooie laminaatvloeren zijn die ook best betaalbaar zijn. Als je ze online koopt, hoef je ze ook niet zelf te sjouwen. Tip: houd de aanbiedingen van verschillende woonwinkels goed in de gaten. 

Meubels

Bed, bank, kledingkast, bureau. Wat heb je allemaal nodig en wat past er in je kamer? Veel meubels kopen is leuk, maar een volgepropte kamer is ook niet alles. Bij kleine kamers kun je kiezen voor multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld een bed met opberglades of juist een slaapbank. Kasten bouwen tot aan het plafond is ideaal! Lekker de hoogte in en zo behoud je zoveel mogelijk vierkante meters. Bijna aan het einde van de maand? Kijk eens op Marktplaats of bij kringloopwinkels. Niks mis mee, maar scheelt je veel geld!

Aankleding

Het allerleukste wat mij betreft: de aankleding! Planten, lijsten, vaasjes en ga zo maar door. Er zijn zoveel leuke dingen die je in je kamer kunt zetten. Of voor in de winter lampjes en kaarsen. Het maakt je kamer zoveel gezelliger. En het beste is: doordat het klein en niet heel duur is, kun je het makkelijk een nieuw plekje geven of vervangen. Yeah!