Skip to main content

Soft skills: wat zijn het en wat kun je ermee?

Softskills

Soft skills: wat zijn het en wat kun je ermee?

Tegenwoordig is niet alleen je diploma of werkervaring meer van groot belang. Recruiters kijken of jij als uniek persoon binnen een organisatie past. Hiervoor kijken ze naar de soft skills die jij bezit. Soft skills zijn karaktereigenschappen waardoor jij goed bent in bepaalde dingen. Ze kunnen hét verschil maken of jij wel of gekozen wordt voor die gave functie. Het is dus waardevol te weten wat soft skills zijn, waarom ze zo belangrijk zijn, hoe je ze meet en ontwikkelt. De antwoorden op deze prangende vragen vertel ik je in deze blog.

Wat zijn soft skills?

Soft skills worden ook wel ‘zachte vaardigheden’ genoemd en bestaan naast hard skills. Het grootste verschil tussen deze twee is de meetbaarheid: hard skills kun je meten, soft skills niet. Hard skills zijn functionele of technische vaardigheden die tastbaar zijn en meestal in cijfers zijn uit te drukken. Je kunt ze bijvoorbeeld aantonen met een cijfer op een diploma. Een voorbeeld van een hard skill is programmeren.

Daarentegen zijn soft skills niet meetbaar of tastbaar. Het zijn persoonlijke, sociale, emotionele en intellectuele vaardigheden die jou de persoon maken die je bent. Alle soft skills hebben met mensen te maken: hoe mensen zelf en met elkaar functioneren (op de werkvloer). Vandaar worden ze vaak aangeduid als ‘people skills’. Voorbeelden van soft skills zijn probleemoplossend vermogen of goed kunnen luisteren naar anderen.

Waarom zijn soft skills zo belangrijk?

Soft skills zijn ontzettend belangrijk en helpend tijdens een zoektocht naar de geschikte baan. Persoonlijk vind ik het mooiste aan soft skills dat ze jou een uniek persoon maken en onderscheiden van anderen. Er zijn duizenden studenten met hetzelfde diploma als jij, waarvan een groot deel wellicht ook vergelijkbare ervaringen heeft opgedaan naast zijn of haar studie. Toch kan jij je onderscheiden, omdat de soft skills die jij bezit ervoor zorgen dat je onmisbaar bent in bepaalde organisaties. Ze laten zien waar jij goed in bent en energie van krijgt. Misschien ben jij wel heel nieuwsgierig naar de wereld om je heen. Dit is een soft skill die, net als veel andere, van grote waarde is en je ontzettend veel kan brengen tijdens jouw studie en carrière.

Daarnaast laten soft skills zien of er een match bestaat tussen jou en de cultuur in een organisatie. Dit is niet af te lezen aan een behaald diploma. Binnen een bedrijf waar veel in teamverband wordt gewerkt en transparante communicatie hoog in het vaandel staat, zoeken ze iemand met goede communicatieve vaardigheden die goed om kan gaan met conflicten. Recruiters kijken tegenwoordig kritisch of jij goed binnen een bedrijfscultuur past. Ook voor jezelf is dit fijn: als je soft skills goed passen binnen een organisatie voel jij je daar op je gemak en match je ongetwijfeld snel met je toekomstige collega’s.

Tenslotte zijn soft skills duurzaam en worden ze steeds belangrijker. Hard skills worden stukje bij beetje steeds meer geautomatiseerd. Computers nemen veel soorten werk over, zoals boekhouding en planning. De focus verschuift naar de menselijke kant van een functie, alles dat niet geautomatiseerd kan worden. Strategisch denken, doorzettingsvermogen of doelgerichtheid: vaardigheden die een computer nooit zal hebben, maar wij als mens wel. 

Hoe meet je soft skills?

Heel leuk en aardig die soft skills, maar hoe kom je er nou achter welke vaardigheden jij bezit? Dat kan best lastig zijn. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om te ontdekken waarin jij je onderscheidt.

Een van de mogelijkheden is het invullen van het assessment op onze website. Hierin stellen we jou vragen over wat jij leuk vindt om te doen, welke dingen jou interesseren en welke dromen je hebt. Na het invullen van het assessment zie je direct de resultaten. Samen met je CV geven ze jou handvatten om de perfecte match te vinden met een bedrijf.

Een andere manier vergt persoonlijke actie. Zelf heb ik me tijdens mijn parttime bestuursjaar veel gefocust op het ontdekken van mijn soft skills. Ik kreeg verschillende trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Meerdere malen moest ik zelf hard nadenken over dingen waar ik goed in ben en wat mij onderscheidt van anderen. Soms moest ik hiervoor ook andere mensen inschakelen, zoals een familielid, vriend of vriendin. Dit kun jij ook doen! Maak bijvoorbeeld een mindmap met zaken die je energie geven en die je al vanaf jongs af aan al goed kan. Of bel eens een paar vrienden en familieleden op en vraag ze waarin jij je onderscheidt van anderen. Het kan lastig zijn en wat tijd kosten, maar het is ontzettend waardevol.

Soft skills ontwikkelen

Wil je bepaalde soft skills graag beter ontwikkelen? Dit kan zeker! Met een dosis motivatie, doorzettingsvermogen en training heeft iedereen het vermogen beter te worden in een vaardigheid. Krijg inzicht in de punten waarin jij wilt groeien en zoek naar manieren om hieraan te werken. Denk aan het volgen van een training of workshop of vraag een vriend die goed is in een bepaalde vaardigheid je te helpen dit verder te ontwikkelen. Start direct en neem een kijkje of Skills Town, zij bieden een ruim aanbod aan gratis webinars om jezelf continu te blijven ontwikkelen.