Skip to main content
Een kamer in Breda krijgen

Een kamer in Breda krijgen

Een kamer vinden in een grote studentenstad als Breda is nog makkelijk nog niet, daarom wil ik jullie vertellen over hoe het mij wel gelukt is.

Een kamer vinden in Breda

Een kamer vinden in een grote studentenstad als Breda is vrij lastig, daarom is het belangrijk om er vroeg bij te zijn. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van alle kijkdagen en kijkavonden. Dit kun je doen door ingeschreven te staan bij Facebookpagina’s als “Kamers, studio’s & appartementen in Breda”, “Room in Breda studentenkamers”, “Kamers in Breda” en “Kamer Breda”. Kamers zijn ook te vinden op websites als Kamernet, Op Breda-Studentenstad.nl en kamers zijn ook gewoon te vinden op Marktplaats!

Zo krijg je de kamer

Nadat je een leuke kamer gevonden hebt en uitgenodigd bent voor een kijkdag/kijkavond, is het natuurlijk ook belangrijk dat de huurders en/of huisgenoten jou kiezen als nieuwe huurder/huisgenoot. Mensen uit Breda zijn open en houden van een goede babbel, vandaar dat het belangrijk is dat je veel praat en enthousiast bent als je voor de kamer komt kijken. Pas op dat je niemand onderbreekt als zij praten en niet te geforceerd over komt. De verhuurder en/of kamergenoten moeten overtuigd zijn dat jij altijd een geschikt persoon bent voor de kamer en niet alleen zo lijkt op de kijkdag/kijkavond. Beleefdheid wordt ook erg gewaardeerd in Breda, vandaar dat het belangrijk is om waardering en respect te tonen als je de kamer bekijkt.

Wat je kunt verwachten

De kans is erg klein dat je een kamer krijgt na een enkele kijkdag/kijkavond, daarom is het slim om naar meerdere kamers te zoeken en naar meerdere kijkdagen/kijkavonden te gaan. Veel kamergenoten zoeken mensen die taken in het huishouden willen delen. Ook zoeken veel kamergenoten naar een vriend om in hun vrije tijd leuke activiteiten mee te doen. Vaak kun je verwachten om meerdere keren afgewezen te worden, aangezien er een grote vraag is naar een kamer in Breda. Gelukkig heeft Breda ook veel aanbod in studentenkamers, daarom is het belangrijk om door te blijven zoeken.

Hoe ik een kamer gekregen heb

Tijdens de laatste paar maanden van mijn laatste schooljaar op de middelbare school, ben ik online gaan zoeken naar kamers in of rondom Breda. Online vond ik veel kamers in Breda, maar het was snel duidelijk dat er vaak een voorkeur was naar vrouwelijke huisgenoten. Gelukkig had ik nog een paar kamer aanbieders kunnen vinden die ook mannen als kamergenoot zochten. Ik stuurde een bericht naar de des betreffende persoon die een kamergenoot zocht en gaf mijn interesse in de kamer. In dat bericht stelde ik mezelf voor en vroeg of er een mogelijkheid was voor een ontmoeting. Een ontmoeting werd de helft van de tijd afgewezen. Dat was soms omdat ze een ander type persoon zochten dan ik, maar dat kan ook zijn omdat ze al iemand gevonden hadden. Ik heb meerdere keren naar Breda moeten gaan voor ontmoetingen met de huisgenoten/huisbazen die wel interesse in mij hadden. Deze ontmoetingen waren meestal in grotere groepen, omdat de huisgenoten/huisbazen alle kamerzoekende mensen tegelijk lieten komen. De kamergenoten stelden zichzelf voor, lieten de kamer zien en toonden veel interesse in mij. Dit is omdat ze goed wilden weten hoe en wie ik ben, voordat ze een kamergenoot kozen. Van alle keren dat ik naar zulke ontmoetingen geweest ben, viel de helft al snel af. Dit kwam omdat sommige huizen minder mooi waren dan op de foto, of omdat de kamergenoten niet mijn soort type mensen waren en ik mezelf niet bij hen zag wonen, maar het kwam het vaakst omdat ik simpelweg niet gekozen werd als kamergenoot. Gelukkig kwam het twee keer voor dat ik toch de beste kandidaat bleek te zijn als huisgenoot en kon ik zelfs kiezen tussen twee huizen.