Skip to main content
Hoe kan ik de Lean Six Sigma-methode inzetten bij mijn bedrijf - Studiegerelateerdebijbaan

Hoe kan ik de Lean Six Sigma-methode inzetten bij mijn bedrijf?

De kans is groot dat je wel eens van Lean Six Sigma hebt gehoord. Dat is een methodiek die menig bedrijf al jaren inzet voor een flinke interne verbeterslag. Ben jij benieuwd hoe je deze methode ook in kunt zetten? Lees het hier!

Wat is Lean Six Sigma?

Voordat duidelijk wordt hoe je de Lean Six Sigma-methode kunt inzetten, is het wellicht goed om nog kort te bespreken wát deze methode überhaupt is. Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen methodiek die een aantoonbare en duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat oplevert. Bij deze methodiek draait het voornamelijk om de klant en de specifieke wensen die zij hebben. Door op een innovatieve manier een verbeterslag door te voeren, zullen processen beter verlopen. Zodra je met Lean Six Sigma aan de slag gaat, zul je merken dat de klanttevredenheid omhoog schiet. Tegelijkertijd zorgt de methodiek er ook onder andere voor dat je kosten bespaart. 

15 jaar ervaring

Door je bedrijf meer te richten op datgene wat voor de klant écht belangrijk is en daarbij structurele fouten terug te dringen, wordt het aantal processtappen gereduceerd (Lean) en de uitkomst van de processen voorspelbaar gemaakt (Six Sigma). In vijftien jaar tijd groeide Lean Six Sigma, waar je onder andere een Green Belt en een Black Belt kunt behalen, uit tot een breed inzetbare methode. In vrijwel elke type organisatie kan men met Lean Six Sigma aan de slag. 

Lean Six Sigma in de praktijk

Snap je globaal wat de bedoeling is, maar blijft het een beetje abstract? Mogelijk herken jij jezelf in één van deze twee cases:

  • Bedrijven in de Handel, Logistiek en Transport kunnen de First Time Right aflevering verhogen door middel van Lean te werken. Voorraadkosten gaan hierdoor omlaag, pickfouten worden minder snel gemaakt én klanten hebben hun bestelling sneller in huis. Win-win-win-situatie dus!
  • Banken en verzekeraars zouden Lean aan de slag kunnen met doorlooptijdverkorting van bijvoorbeeld hypotheekaanvragen of de afhandeling van schadeclaims. 

Ben jij benieuwd of en hoe jij eventueel Lean Six Sigma zou kunnen inzetten? Kijk dan zeker eens rond en lees je goed in. Je klanten zullen snel van de verbeterslag kunnen profiteren. 

Zou jij graag een eigen onderneming willen starten? We geven je graag informatie over het hebben van een onderneming naast je studie!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven