Skip to main content
nevenactiviteiten

DOEN: nevenactiviteiten naast jouw studie

Het studentenbestaan is vaak vrij druk. Studie, werk, sporten; meer dan genoeg zaken om je tijd mee te vullen. Maar heb je ook al eens nagedacht over nevenactiviteiten? Daarmee krijg je een streepje voor.

Tijd investeren

Het is een investering die je vooral tijd gaat kosten, maar het doen van nevenactiviteiten is eigenlijk vrijwel altijd een goed idee. Het draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling, het geeft je iets unieks om op je cv te zetten, maar het is bovenal vooral ook gewoon erg leuk.

Wat zijn nevenactiviteiten?

Heel simpel bestaan nevenactiviteiten eigenlijk uit alles wat je naast je hoofdactiviteit doet. Dus als je een fulltime student bent, valt de rest onder je nevenactiviteiten: werk, studievereniging, studentenvereniging, vrijwilligerswerk. Met een beetje creativiteit leg je zo aan je toekomstige werkgever uit wat het bij heeft gedragen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Maar let op: niet alle nevenactiviteiten zijn even relevant. Verschillende nevenactiviteiten leveren verschillende dingen op.

Onderscheid je van anderen

Met het doen van nevenactiviteiten, kun je je onderscheiden van anderen. Bovendien kun je dit volledig laten aansluiten bij de zaken die jouw interesse hebben. Houd je van in de natuur zijn en leuke spellen organiseren? Word dan vrijwilliger bij de scouting. Wil je meer leren over het reilen en zeilen van grote organisaties? Meld je aan voor de medezeggenschap of doe een bestuursjaar bij een vereniging. Er zijn opties genoeg! En gelukkig zijn nevenactiviteiten vaak goed te combineren met je studie!

Rijkdom aan ervaringen

Ook al zullen veel activiteiten je niet veel geld opleveren; ze zijn toch ontzettend waardevol. Vrijwilligerswerk zorgt bijvoorbeeld voor een hoop voldoening, en stiekem biedt het ook kansen om een netwerk op te bouwen. Is het moeilijk om in jouw sector aan het werk te komen? Probeer dan eens op vrijwillige basis af en toe te komen helpen. Zo leer je mensen kennen, leren zij jou kennen en je doet relevante ervaring op voor tijdens de banenjacht! Win-win!

Tot slot beleef je met nevenactiviteiten een hoop nieuwe ervaringen, die je zullen vormen als mens. Het biedt een mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en uit te vinden wat écht bij jou past, maar ook wat niet. En die rijkheid aan ervaringen is de rest van je leven een hoop waard!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven