Skip to main content
bijbanen

Dit zijn de best verdienende bijbanen voor studenten

 

Bijbaantjes zijn er in vele soorten en maten. Maar de meeste bijbaantjes hebben wel wat overeenkomsten: je kunt ze goed combineren met je studie, je krijgt een nul-urencontract én ze betalen niet geweldig. En dat terwijl er ook bijbaantjes zijn die je bankrekening wel flink kunnen spekken. Zoals de volgende bijbanen.

MAALTIJDBEZORGER

Huh, echt waar? Ja, echt waar! Als maaltijdbezorger kun je een vrij aardig loon bij elkaar werken. Het is vooral een kwestie van hard fietsen, zodat je veel bestellingen kunt bezorgen op een avond. En je bent meteen sportief bezig, dus je kunt meteen besparen op dat sportabonnement. Het grote geld verdien je als maaltijdbezorger op momenten dat niemand buiten wil zijn: dan is de kans groter dat je bij elke bezorging een leuke fooi in je handen geduwd krijgt.

PRIVÉCHAUFFEUR

Wat zou jij ervan vinden om in de meest luxe auto’s te rijden én daar ook nog eens geld voor te krijgen? Klinkt geweldig toch? Wanneer je als privéchauffeur aan de slag gaat, kan het zomaar jouw toekomst worden. Er zijn namelijk meer dan genoeg belangrijke mensen die er een aardig centje voor over hebben als jij ze in hun leasebak rondrijdt van A naar B. Bijkomend voordeel is dat je gewoon kunt zitten studeren wanneer je passagier op zijn bestemming aan het vergaderen is. En wie weet sleep je er nog wat interessante netwerk-relaties uit!

STRAATVERKOPER

Loop jij over van de soft skills en vind je het leuk om de hele dag met mensen in de weer te zijn? Dan is een baan in de sales wat voor jou! Met een vlotte babbel en een goede glimlach probeer je bij deze beroepen de producten van je opdrachtgever aan de man te brengen. Bij dit soort banen krijg je vaak commissie; een bonus voor mensen die zich bij je inschrijven of iets van je kopen. Als je goed bent in je werk, kun je op die manier zeer goed geld verdienen!

BIJLES GEVEN

Was jij op de middelbare school altijd zo goed in wiskunde, natuurkunde, of juist de vreemde talen? Dan kan het erg interessant zijn om bijles te geven. Vaak kun je als bijlesdocent je eigen tarieven bepalen. Je hebt je eigen uurloon dus zelf in de hand. Met een beetje geluk lukt het je zelfs om een bijlesklasje bij elkaar te krijgen. Cashen maar!

EIGEN BEDRIJF

Tot slot kun je twee vliegen in één klap slaan door je eigen onderneming te beginnen. Zo heb je allereerst de kans om van je hobby jouw beroep te maken. Ben jij gek op fotografie? Bouw een portfolio op en bied je diensten aan. Zeker als je in het begin lekker veel opdrachten binnen weet te slepen, kun je daarna langzaam gaan stijgen in je uurloon.

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven