Skip to main content
Student doet assessment om inzicht te krijgen in soft skills

Dit is waarom soft skills belangrijk zijn

Iedereen lijkt erg bezig te zijn met diploma’s, certificaten en vrijwilligerswerk op het cv. Terwijl je soft skills tegenwoordig net zo belangrijk of misschien wel belangrijker zijn! Je wordt namelijk steeds vaker beoordeeld op soft skills en de kans is dus groot dat hiernaar gevraagd wordt tijdens een sollicitatiegesprek. Wat soft skills zijn en hoe je ze kunt inzetten bij een sollicitatiegesprek, leg ik je uit in deze blog.

Soft skills vs hard skills

Er is een groot verschil tussen soft skills en hard skills. Zo zijn hard skills jouw meetbare vaardigheden. Denk aan jouw opleidingsniveau en diploma of een werkervaring. Hard skills zijn zeker belangrijk, maar lijken tegenwoordig minder aandacht te krijgen. Om erachter te komen of jij echt bij het bedrijf past, wordt er steeds vaker gekeken naar jouw soft skills. Soft skills zijn niet meetbaar zoals hard skills. Dit zijn namelijk je persoonlijke vaardigheden zoals hoe sociaal of communicatief je bent, hoe je werkt in teamverband of hoe makkelijk je je kunt aanpassen binnen een bedrijf. Ben je stressbestendig of presteer je juist minder goed onder druk? Met een assessment kom je erachter wat jouw soft skills zijn!

Waarom soft skills?

Eigenlijk is het best logisch dat bedrijven meer kijken naar je soft skills. Stel je voor dat je ergens supergoed in bent, maar blijkt dat je helemaal niet in die bedrijfscultuur past. Dan heb je echt geen leuke tijd op je werk en dit is niet bevorderlijk voor je productiviteit! Voor beide partijen is het dus fijn om tijdens het sollicitatiegesprek al een beeld te krijgen of je bij het bedrijf past. Hetzelfde geldt voor stressbestendigheid. Ben jij een echte stresskip en kan je niet werken onder druk? Dan is die ene stressvolle baan niet echt iets voor jou. Daarnaast kunnen soft skills jou van anderen onderscheiden. Met een opleiding lukt dit niet, want daarin zijn vele studenten jou voor geweest. Kortom: met soft skills kun je jezelf onderscheiden van de rest en kom je erachter of je bij het bedrijf én in het team past. En dat is heel belangrijk!

Zo ontdek je jouw soft skills

Nu je weet hoe belangrijk het is om soft skills te vermelden op je cv en te benoemen in een sollicitatiegesprek, is het handig om te weten hoe je erachter komt welke soft skills je bezit. Om je soft skills te ontdekken kun je een assessment maken. Tijdens het assessment krijg je vragen die gaan over jouw interesses en voorkeuren bij een werkplek. Door dit te combineren met een aantal vragen over jouw vaardigheden, komt er een duidelijk verslag uit over jouw soft skills. Hiermee kun je jouw cv een boost geven en snel jouw droombaan én droombedrijf vinden!