Skip to main content

Het assessment: kom erachter wat jouw talenten zijn

assessment doen

Het assessment: kom erachter wat jouw talenten zijn

Jij hebt verschillende talenten, kwaliteiten en eigenschappen. Dit maakt jou een uniek persoon en hiermee kun je meerwaarde leveren in veel bedrijven en functies. Het kan echter lastig zijn om erachter te komen wat die talenten, kwaliteiten en eigenschappen precies zijn. Wat vind je nou echt leuk? Waar ben je goed in? Waar word jij blij van? Allerlei vragen die vast weleens door je hoofd spoken, maar waar je niet zo een-twee-drie een antwoord op weet. Daarom hebben wij Het Assessment ontwikkeld. Aan de hand van verschillende vragen kom je erachter waar jij goed in bent en welke eigenschappen jij bezit. Ik vulde het assessment in en vertel jou in deze blog wat het assessment voor jou kan betekenen.  

Het assessment

Het assessment meet soft skills, ook wel ‘zachte vaardigheden’ genoemd. Wat dat precies zijn, kun je lezen in deze blog die ik over soft skills schreef.

Om te beginnen aan het assessment, gebruik je jouw mailadres en maak je een wachtwoord aan. Vervolgens krijg je een nickname en kun je beginnen aan de test. Je komt terecht in een online omgeving met verschillende mogelijkheden. Je kunt jouw persoonlijke gegevens invullen zoals je naam en adres. Of je deze gegevens wel of niet wilt delen met studiegerelateerdebijbaan.nl, daar kies je zelf voor. Daarnaast maak je een persoonlijk profiel. Dit is een soort CV: je vult je opleiding(en), werkervaring, vrijwilligerswerk en overige ervaringen in. Ook is er de optie jouw beschikbaarheid in te vullen en een korte pitch te schrijven over jezelf. Al deze gegevens kunnen van pas komen voor het maken van de perfecte match met een bedrijf of functie.

Na of tijdens het invullen van de gegevens, start je met de soft skills test. De test bestaat uit verschillende levels waarin je vragen krijgt over verschillende thema’s. Dit zijn thema’s als: jouw studie, hobby’s, interesses & passies, ideale werkplek, toekomst, motivatie en ideale werkdag. Elke thema bevat een combinatie van open en gesloten vragen.

Het assessment test jouw score op zes verschillende eigenschappen:

  • - Toegewijd
  • - Integer
  • - Extravert
  • - Verdraagzaam
  • - Open
  • - Gevoelig

Na het doorlopen van alle levels en dus het invullen van alle vragen, zie je jouw persoonlijke uitslag. Je krijgt een visueel overzicht van jouw score om in één oogopslag te kunnen zien hoe jij scoort op de zes eigenschappen. Daarnaast vind je een uitgebreide beschrijving over wat het betekent als je hoog of laag scoort op een eigenschap. Zo vertelt het assessment je dat iemand die laag scoort op ‘open’ vaak opzoek gaat naar nieuwe kennis en invalshoeken en iemand die hoog scoort op ‘integer’ graag eerlijk en oprecht is.

Toepasbaarheid

De combinatie van alle uitkomsten geeft jou een uitgebreid beeld van aspecten die voor jou belangrijk zijn in het alledaagse leven en eigenschappen die jij als persoon bezit. Zo kom je er bijvoorbeeld achter dat je graag steun krijgt van anderen tijdens jouw werk of dat je graag jouw creativiteit inzet tijdens je werkzaamheden. Dit soort inzichten helpen je bij het vinden van een goede match met een bedrijf. Je kan ontdekken wat voor bedrijfscultuur bij jou past of hoe jij tegenover je collega’s staat. Wijst het assessment bijvoorbeeld uit dat jij laag scoort op ‘extravert’? Dan weet je dat jij liever niet in het middelpunt van de belangstelling staat en is een functie als leidinggevende wellicht niet de beste optie. Scoor je hoog op ‘gevoelig’? Dan past een rol als coach of HR-werknemer goed bij jou karakter.

Niet alleen voor jezelf is het fijn te ontdekken wat jouw soft skills zijn. Tegenwoordig hechten werkgevers hier ook een groot belang aan. Het komt krachtig over als jij in jouw sollicitatiebrief niet alleen ingaat op je hard skills (meetbare vaardigheden als ‘schrijven’ of ‘programmeren’) maar daarnaast ook je soft skills belicht. Geef bijvoorbeeld aan dat jij empatisch bent of dat je ervan houdt om voor een groep te staan. Ook tijdens een sollicitatiegesprek is er een grote kans dat er gevraagd wordt naar jouw emotionele, sociale of persoonlijke eigenschappen. Het komt dan krachtig over als je hier een duidelijk antwoord op hebt dat je kunt onderbouwen en daadwerkelijk ergens op is gebaseerd.

Al met al is het assessment een zeer bruikbare tool op elk moment in jouw studentenleven of carrière. Het biedt je waardevolle inzichten van jouw persoonlijkheid in combinatie met een overzicht van je verworven kennis en vaardigheden door studie en overige ervaringen. Handig is dat jouw uitkomsten bewaard worden in je persoonlijke profiel. Wil je er een andere keer weer eens naar kijken? Dan log je gemakkelijk in met jouw mailadres en wachtwoord. Dus neem even de tijd en verdiep je in deze test, het zal jouw zelfkennis verrijken!

Gelijk aan de slag? Meld je aan we sturen je gelijk de link naar het assessment toe! 

AANMELDEN VOOR ASSESSMENT

The website encountered an unexpected error. Please try again later.