Skip to main content
Belangrijke bijbaan

4 tips om aan een belangrijke bijbaan te komen

Als student kan het lastig zijn om op je studie te focussen wanneer je het even krap hebt financieel. Aan de andere kant wil je niet zomaar een bijbaan hebben die totaal geen impact heeft op je ontwikkeling. Om dat te voorkomen kun je op zoek gaan naar een belangrijke bijbaan. Zodat behaal je twee doelstellingen in één klap. In deze blog vind je tips om aan een bijbaan met waarde te komen.

Volg een online cursus

De eerste tip die we je mee willen geven wanneer je aan een belangrijke bijbaan wil komen, is door een online cursus te volgen. Veel online cursussen kunnen je namelijk helpen een dan bijvoorbeeld aan vaardigheden zoals met Excel spreadsheets werken. Ook leer je vaak andere algemene vaardigheden die later van pas kunnen komen. Denk dan bijvoorbeeld aan het formuleren van leerdoelen. Hierdoor zul je tijdens je studie ook efficiënter worden in het beheersen van de leerstof. Maak dan ook zeker gebruik van deze tip als je snel resultaten wil boeken.

Bouw een netwerk op

De volgende tip is: bouw een netwerk op. Dit betekent dat je actief contacten zoekt met mensen die in dezelfde branche werken als jij wil gaan doen. Zo kun je informatie vergaren, advies vragen en tips uitwisselen. Ook is het zo dat wanneer je iemand kent in een bedrijf, je al veel meer kans maakt om bij dit bedrijf aangenomen te worden dan wanneer je solliciteert zonder iemand te kennen. Het is dus ook zeker de moeite waard om een netwerk op te bouwen, alleen al hiervoor.

Solliciteer zo veel mogelijk

Verder is het (meestal) ook zo dat als je aan een belangrijke bijbaan wil komen, je heel veel moet solliciteren. Een werkgever die op zoek is naar iemand met bepaalde vaardigheden of ervaring wil namelijk graag dat je aantoont dat je deze hebt. Helaas zal je vrijwel nooit meteen deze indruk wekken. Daarom is het verstandig om veel te solliciteren en op zoek te gaan naar alle mogelijke vacatures waaraan jij denkt dat je kunt voldoen. Dit is een goede manier om jouw kansen te vergroten.

Wees voorbereid op je sollicitatiegesprekken

Tot slot is het nog belangrijk om je voor te bereiden op je sollicitatiegesprekken. Dit betekent dat je je goed moet informeren over het bedrijf en de vacature waarop je gaat solliciteren, zodat je met ideeën en vragen kan komen over wat je bij dit bedrijf kan betekenen. Ook is het verstandig om een aantal relevante voorbeelden uit je ervaring te geven waaruit blijkt dat je de vaardigheden hebt die de werkgever zoekt. Zo is de kans groot dat je aangenomen wordt.

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven