Skip to main content
strand Nederland

3x dit kun je doen deze zomer!

De zomervakantie is begonnen! Even geen toetsen, niet studeren en ook een break van je studiegerelateerde bijbaantje. Genieten dus! Maar deze vakantie ziet er bij velen wel wat anders uit dan in andere jaren. De meeste verre reizen gaan niet door en misschien wil of kan je ook niet naar een bestemming in Europa. Gelukkig kan je in Nederland ook een heleboel leuke dingen doen deze zomer!

1. Sparen

Oké, dit was misschien niet het eerste waar je aan dacht bij je vakantie. Maar als je deze zomer in Nederland blijft, wil je je vakantie natuurlijk dubbel en dwars inhalen op een later moment. En dat kost geld! Zorg dus dat je deze zomer niet te veel geld uitgeeft en check ook even of je kunt besparen op je vaste lasten. Ik bespaar bijvoorbeeld een heleboel geld op mijn telefoonabonnement sinds ik een sim only voor studenten bij Simyo heb. Wil je precies weten wat een sim only abonnement inhoudt? Check dan even het verschil tussen sim only en prepaid. Ook een handige tip: bij de meeste banken kan je een spaardoel instellen. Vul je streefbedrag dus in en probeer het bij elkaar te sparen deze zomer!

2. Weg in Nederland

Dit klinkt misschien een stuk minder spannend dan bakken aan de Costa del Sol, maar Nederland heeft vakantiegangers een heleboel te bieden! Ga bijvoorbeeld voor een stedentrip naar een leuke studentenstad waar je nog nooit geweest bent. Of huur een hutje op de hei met je lover. Neem lekkere hapjes en drankjes mee en je waant je heel even in het buitenland. Woon je niet in de buurt van de kust? Dan kan het ook heel leuk zijn om een hotel of camping bij het strand te boeken. Zelfs als het minder mooi weer is, is er in kustplaatsen vaak genoeg te doen. Denk aan leuke marktjes, activiteiten in de buitenlucht, lunchen in een (overdekte) strandtent en dineren op de boulevard. Je kan natuurlijk ook gewoon in je eigen stad vakantie vieren en leuke dingen met je vrienden plannen. Huur een bootje, ga picknicken in het park, borrel op het balkon, pak een terrasje en houd een filmavond. Ook leuk: organiseer af en toe een thema-avond, waarbij je ook in thema kookt en gekleed gaat. Zo kom je de vakantie echt wel door ;).

3. Vakantie vieren bij je ouders

Dit is waarschijnlijk ook niet iets waar je snel aan denkt. Maar het leven op kamers is best wel druk en chaotisch. Je leeft continu in de rommel (van anderen), hebt waarschijnlijk geen chill balkon of een tuin, als je veel huisgenoten hebt ben je nooit echt alleen en ontsnappen naar de stad is ook niet altijd even rustgevend. Een get away naar je ouders is deze zomer dan dé oplossing! Waarschijnlijk wonen je ouders in een veel rustigere omgeving, zijn je ouders superblij als je ze wat langer dan normaal komt opzoeken en je kan weer even genieten van je moeders kookkunsten. Win-win dus!

Ben je nog steeds bang dat je je gaat vervelen deze zomer? Dan kan je altijd nog een leuke bijbaan voor de zomer zoeken!