Skip to main content
geld

3x andere manieren om bij te verdienen

Als student kan het nooit kwaad om extra bij te verdienen. Zelfs als je al een bijbaantje hebt, zijn er genoeg mogelijkheden om nog wat extra centen bij elkaar te schrapen. Heb je al aan onderstaande manieren gedacht?

1. Deel je kennis

Wist je dat je tegenwoordig een lekker centje bij kunt verdienen door je kennis te delen? Op Stuvia kun je bijvoorbeeld geld verdienen met samenvattingen. Het werkt heel simpel. Als jij leert voor een tentamen maak je een samenvatting van een boek. Deze gebruik je vervolgens om te leren voor je tentamen, maar daarna kijkt er nooit meer iemand naar. En dat is zonde! Upload de samenvatting in Stuvia en als iemand hem koopt, krijg jij geld bijgeschreven op je account. De samenvattingen zijn gemakkelijk te vinden, omdat de samenvattingen per studie op de website staan. Zo verdien jij dus gemakkelijk bij en help je ook nog eens studenten die dezelfde studie doen!

2. Geld verdienen met foto’s

Kan jij een mooi plaatje schieten en beschik jij over spullen om foto’s van hoogwaardige kwaliteit te leveren? Dan kan je misschien wel een extra zakcentje verdienen met je foto’s. In principe kan iedereen zich aanmelden als fotograaf op websites met stockfoto’s. Zorg dat je foto’s van goede kwaliteit zijn en een goede beschrijving hebben, zodat ze goed gevonden kunnen worden. Gebruik dus relevante zoekwoorden en probeer ook de sfeer, plek en handeling van de foto zo goed mogelijk te omschrijven. Denk ook na over wat voor soort foto’s vaak nodig zijn op websites. Dat soort foto’s kun je dan vervolgens schieten om te verkopen op stockwebsites.

3. Begin een website

Waar je ook leuk mee kunt bijverdienen, is met een website. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om zelf een website te bouwen. Waar je de website aan wijdt, is helemaal aan jou. Vaak is het wel goed om qua onderwerpen een beetje in dezelfde hoek te blijven. Anders wordt het een chaotische berg aan informatie. Vervolgens zijn er verschillende manieren om te verdienen aan je website. Je kunt bijvoorbeeld een banner van Google ads plaatsen. Hier krijgen je bezoekers dan advertenties te zien die relevant zijn voor hen. Elke click of sale levert vervolgens een paar cent op. Je kunt op de website zelf ook een pagina maken waar bedrijven kunnen adverteren. Bedrijven kunnen dan bijvoorbeeld een tekst met linkjes naar hun website plaatsen of op een andere manier met je samenwerken. Genoeg mogelijkheden, dus!

Liever je geld via de traditionele weg verdienen? Check dan ook onze vacatures!

Schrijf je in en krijg een gratis assessment!

Wil jij solliciteren op de nieuwste vacatures, je favoriete vacatures opslaan, op de hoogte blijven van relevante vacatures én een gratis assessment ontvangen? Schrijf je dan bij ons in!

Inschrijven