Open dagen van hogescholen in Rotterdam

Open dagen van hogescholen in Rotterdam

Puck

November is voor veel (toekomstige) studenten een belangrijke maand. In november worden namelijk een hoop open dagen georganiseerd op verschillende hogescholen en universiteiten, die helpen bij de keuze voor je toekomst. Deze open dagen zijn handig als je nog niet precies weet welke opleiding je wil gaan doen of wanneer je meer informatie wil vergaren over een bepaalde studie. De studie die je uiteindelijk kiest zal de komende jaren een groot deel van je leven innemen. Het is daarom belangrijk dat je zeker weet of een studie goed bij je past. Zo voorkom je dat je achteraf spijt hebt of vroegtijdig uitvalt. In deze blog zet ik een aantal open dagen van hogescholen in Rotterdam op een rijtje die jij kunt bezoeken om je studiekeuze makkelijker te maken!

Hogeschool Rotterdam – zaterdag 10 november 2018

Met 36.000 studenten, 3500 werknemers en 15 onderwijslocaties is Hogeschool Rotterdam één van de grootste en bekendste hogescholen in Nederland. Nu zijn cijfers natuurlijk nooit een juiste onderbouwing voor je studiekeuze en raad ik je zeker aan om deze hogeschool persoonlijk te bezoeken om te kijken of jouw perfecte opleiding hier wordt aangeboden. Op 10 november wordt er weer een open dag gehouden en hier doen 73 opleidingen aan mee op verschillende locaties. Deze opleidingen kun je bekijken om een afweging te maken welke opleidingen voor jou interessant lijken. Wanneer je weet welke opleidingen je wil bezoeken, moet je je hiervoor aanmelden. Hogeschool Rotterdam geeft ook een aantal goede tips die je kunt volgen om voorbereid naar de open dag te gaan!

Hogeschool Tio Rotterdam (particulier) – zaterdag 24 november 2018

Tio’s vestiging in Rotterdam is heel makkelijk te bereiken. Je loopt namelijk in één minuut naar deze Hogeschool! Je kunt hier een hbo- of mbo-opleiding volgen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, business, marketing en e-commerce. Daarnaast kun je ook opgeleid worden tot stewardess. Op 24 november organiseert Tio Rotterdam een open dag voor een tiental (Engels- en Nederlandstalige) opleidingen die je kunt bezoeken. Zowel docenten als Tio-studenten staan klaar om je te informeren en vragen te beantwoorden. Brand los en krijg een goed beeld van de opleidingen en Tio als hogeschool. Ook voor deze open dag moet je je inschrijven om deze bij te wonen. Zorg ervoor dat je vooraf een aantal voor jou belangrijke vragen opschrijft, zodat je met alle benodigde kennis terug naar huis gaat!

EuroCollege Hogeschool (particulier) – donderdag 22 november 2018

EuroCollege telt acht opleidingen die je ook in Rotterdam kunt volgen. Deze hogeschool richt zich op een klein aantal studenten, wat de selectieprocedure vrij streng maakt. Maar als je geïnteresseerd bent in hotel-en evenementen management, toerisme, business & entrepreneuship of finance management, dan is dit zeker het proberen waard! Je moet je wederom aanmelden voor de open dag die plaatsvindt op 22 november van 19:30 tot 21:30.

Het is belangrijk dat je jouw keuze niet overhaast. Probeer je zo veel mogelijk te oriënteren op verschillende opleidingen en hogescholen. Bezoek open dagen, ga een keer proef studeren en verzamel de informatie en antwoorden die je nodig hebt. Zo weet je zeker je toekomstige studie echt goed bij je past!

Groetjes,
Jelle